10 x Lokale Sinterklaas cadeaus voor kinderen

22 november 2021
December is dé feestmaand! Bij Kidsproof zijn we groot fan van lokaal. Wij vinden het dan ook het allerleukst om de Sinterklaas en Kerst cadeautjes te kopen in Amsterdam en Amstelveen. Hier onze favorieten!
Cadeautjes dichtbij huis!
Wij houden van lokaal! De lokale ondernemers hebben het al zo zwaar in deze corona tijden. Daarom is het het allerleukste om cadeautjes bij een winkel in de buurt of in ieder geval in Amsterdam, Zaandam of Amstelveen te kopen. Bij veel daarvan kun je ook online bestellen als je dat liever doet.

Echt Amsterdamse Sint cadeaus: 1. In de shop van Nemo, ook toegankelijk zonder kaartje, vind je heel veel leuke en origenele cadeautjes voor alle kleine en grote ontdekkers en uitvinders!

2. Zo leuk, een speelkleed van jouw eigen stad Amsterdam. Met je auto over de Dam, parkeer je 'm zonder te betalen voor de deur Artis ;-)

3. Zoveel leuke natuurplekken in Amsterdam! Welke hebben jullie nog niet ontdekt? Op deze Urban Nature kaart van Amsterdam zie je vast nog een wandeling die je niet hebt gedaan.

4. Ga je graag naar het Concertgebouw dan is dit zo'n super tof cadeau! Met een lidmaatschap op Entrée Junior 
krijgt je kind namelijk korting op alle kinderconcerten, uitnodigingen voor unieke events en toegang tot 4 speciale, muzikale apps.Knutsel- en Speel- Sint cadeaus: 

5. Bij Atelier Zoet & Zagen kun je altijd mee doen met supertoffe workshops. Maar wist je dat ze ook een hele serie DIY-pakketten hebben? En nog veel meer toffe cadeautjes voor kids. Check hier hun website en ga aan de slag!

6. Ken jij het Muizenhuis? De bedenkster van dit huis, haar bewoners en van alle boekjes woont in Amsterdam! En omdat het huis te groot werd voor haar huiskamer heeft ze het een plekje gegeven in de hoofdvestiging van de bibliotheek. En nu kun je het Muizenhuis ook in huis halen! In haar Muizenhuiswerkplaats of via haar website bestel je allerlei bouwplaten, knutselpakketten, knuffels en de boekjes natuurlijk.

7. Houdt je kind van natuur, dieren en buiten spelen? Dan slaag je zeker bij de Boswinkel! Deze winkel bij de ingang van het Amsterdamse Bos heeft allerlei spelletjes voor kinderen voor binnen en buiten, leuke boekjes en mooie t-shirts, mokken en meer met bosdieren er op! Wij zijn groot fan.

8. Ken je die fantastische mega-LEGO store op de Kalverstraat? Een bezoekje aan deze Flagstore is al een belevenis op zich! Ontdek de vissen in het water, de schutter in het schilderij van Rembandt of kruip in de bakfiets. Je maakt er je eigen LEGO-poppetje en kan kiezen uit werkelijk alle LEGO blokjes die er zijn!

Sinterklaascadeaus: leesvoer
9. We zijn groot fan van deze 2 top winkels vol met kinderboeken én medewerkers met goede tips. Woon je in het Centrum of West dan is de Kinderboekwinkel het meest dichtbij. Woon je in Zuid of Oost, Casperle.

10. Net vers van de pers, 'the ABC's of Amsterdam'. Een engelstalig boekje waarin de jonge lezers ontdekken wat zo bijzonder is aan Amsterdam!

Extra tip: In Stadshart Amstelveen kun je het boekje Een beregoede nacht kopen, over de mascotte van het winkelcentrum Sammie het Zwijntje. En een deel van de opbrengst gaat naar Stichitng KIKA! 
Handig voor alle hulpsinterklazen! Ben je op zoek naar een leuk sinterklaascadeautje voor je kinderen? Deze ideeën voor sinterklaascadeaus zijn ideaal als schoencadeautje of voor pakjesavond. Leuke cadeautjes voor peuters, kleuters en oudere kinderen zijn bijvoorbeeld kinderboeken, scheurkalenders, klei, LEGO, Playmobil en meer! Vind hierboven inspiratie om jouw zoon of dochter mee te verrassen op Sinterklaasavond.

Veel plezier met pakjesavond!

Liesbeth & Dies