Kidsproof blogTerug

Tips voor de herfstvakantie met kinderen in Amsterdam

7 oktober
Hoeraaa, HERFSTVAKANTIE en Wauw, wat boffen we met al die musea in Amsterdam! Ze hebben weer te gekke familieprogramma's samengesteld. En verder is er zoveel te beleven deze vakantie; binnen, buiten, lekker knutselen, gezellig eten.....struin snel door onze tips, er zit zeker iets voor je bij!
De leukste musea met een kinderprogramma

Expeditie Noordpool....brrr
Ga op expeditie naar de Noordpool in Het Scheepvaartmuseum, maar kijk uit dat je niet vast komt te zitten in het ijs! Kom samen de kou overwinnen! Er zijn heel veel toffe activiteiten voor alle leeftijden.

NIEUW: Sabi Suriname
Nét geopend: de nieuwe Tropenmuseum Junior tentoonstelling Sabi Suriname! Vaar in een boot, kook in de keuken en feest mee op Surinaamse muziek. Wij namen al een kijkje: echt fantastisch!

Familiedagen in 't Van Gogh
Van 12 t/m 27 oktober is er elke dag iets bijzonders te doen in het Van Gogh Museum! Speurtochten, workshops, rondleidingen en nog veel meer! Alle activiteiten zijn gratis! Jij komt toch ook?

Bouw je eigen Scheepje
In deze nieuwe vakantie workshop in het Rijksmuseum ga je eerst op onderzoek uit in het museum en bouw je daarna je eigen scheepsmodel! Wordt het een oorlogsschip, fregat of een schoener?

Lieveheersbeestje op Solder
Ontdek dit bijzondere museum met de Lieveheersbeestje-speurtocht (5-10) of de Feest-audiotour(10-12). Verken samen met Lieveheersbeestje Kapoentje het
Ons’ Lieve Heer op Solder museum!

Chocola in het Zaans Museum
Mmm, ben jij ook zo dol op chocola? In het Zaans Museum is oktober cacaomaand. Met in de herfstvakantie toffe chocoproefjes, je eigen chocolade wikkel maken en natuurlijk je skills testen in de Verkade Experience!

75 jaar later...
Maak in 't Verzetsmuseum junior kennis met de aangrijpendste periode uit onze geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Verteld door 4 kinderen die leefden in de oorlog. PS Jan komt woe. 23 okt!

Hoe goed ken jij Amsterdam?
Kom deze herfstvakantie met het hele gezin naar het StadsLab in het Amsterdam Museum. Hoe beweeg jij je door de stad? Met wat en wie voel jij je verbonden in de stad? Zoek het hier uit!

Hoe kan dit?...
Ken je Moco al? Een nieuw museum met super toffe moderne kunst. Mickey Mouse met diamanten, klok die in de muur zakt en de streetart van Banksy. Zo gaaf!

Op avontuur
Op het moment dat de Koning er niet is, mag jij Het Koninklijk Paleis in. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Los jij het spannende mysterie uit de Gouden eeuw op?

Kleine God Bes
Kom naar de familie-tentoonstelling over de god Bes in het Allard Pierson. Leer over het leven van de vroege Egyptenaren, wat Bes hier deed en maak zelfs je eigen kleine Bes!

Amsterdam is jarig!
Hieperdepiep, Amsterdam wordt 744 jaar! Vier haar verjaardag op 26 & 27 okt in het Stadsarchief. Bekijk de Tolprivilege en kom verjaardagskaarten en een familiewapen maken.

Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Meld je kind aan als museum inspecteur, vul een inspectie in en maak kans op 'n VIP museumbezoek mét overnachting.

Ontdek Suriname
Maak in De Nieuwe Kerk een prachtige reis door Suriname en ontdek alles over het land en haar bewoners. Ook leuk: maak je eigen Surinaamse plant of bloem.

Nog meer toffe uitjes en fijne adresjes

Nieuwe sporten!
Rodelbaan, kickboksen, spider stormbaan en nog veel meer sporten kun je tijdens de Sport en Funtoer ontdekken. Van 21 t/m 24 okt in Sporthal Blauw-Wit. Sport je mee?

Elke dag weer leuk
Dat je lekker kunt eten bij Ginger&Ale wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat ze deze vakantie allerlei leuke activiteiten organiseren? Vervelen hoeft dus echt niet!

Lekker naar buiten
Yes, wij zijn dol op de herfst. En helemaal bij De Natureluur. Varen in een Canadese kano, vuur maken, slootdiertjes vangen, ponyrijden, knutselen en meer....

Herfst bij Haddock
Koekjes bakken en ze versieren, mini-disco met leuke spelletjes, theater speciaal voor kids door het AJTC, knutselen: de herfst bij Haddock is leuk. En ook nog lekker eten. Fijn!

Family Sundays
Kom elke laatste zondag van de maand samen met je familie dineren tijdens Jansz. Family Sundays! Alles staat in het teken van de kids, van lekker eten tot onder toezicht spelen.

Nachtklimmen
Niet bang voor hoogtes of het donker? Dan is het nachtklimmen op 25 & 26 okt bij Fun Forest echt iets voor jou. Op 25 oktober staat het ook nog eens in het teken van Halloween!

Zushi met korting
Smul van de allerlekkerste sushi en grill gerechten bij Zushi! Krijg daarbovenop 10% Kidsproof korting voor de lunch. En met de lopende band is dit een ideaal uitje met de Kids.

Sneeuw en fun
Snowplanet gaat per oktober verder onder de naam Snowworld Amsterdam. In de herfstvakantie kun je er weer meedoen aan te gekke Kidsdagen!

Vakantie bij ITA
In de vakantie kun je gave workshops volgen bij ITA. Van dansen in de Koninklijke Foyer tot filosoferen met een theatermaker. Of ontdek de personages van het huis!

Pie in the Sky
Drie oersterke acrobaten en een muzikant laten je in het Bijlmer Parktheater zien hoe je grenzen opzoekt en dat alles draait om vertrouwen. In jezelf, in elkaar en in je omgeving.

Cinekid Festival
Cinekid barst weer los deze vakantie! Bouw je eigen virtuele wereld, word Youtube-talent en ontmoet je favoriete TikTokker. Kom jij ook van 19 t/m 25 okt. naar de Westergas?

Nacht van de Nacht
Durf jij in de nacht van zaterdag 26 oktober het Amsterdamse Bos in? Ga op pad met de Boswachter en zet je zintuigen op scherp! Alles is donker en stil of niet? Durf jij het aan?

De Heelalbeuker 9+
Een muzikale voorstelling in een donkere kroeg midden in de stad, voor kinderen èn volwassenen. Te zien en te horen in Theater De Krakeling deze vakantie.

25 jaar Kinderpret!
Yes, tijd voor een feestje. Want Kinderpret bestaat 25 jaar! En viert dat graag met jou. Met theater, workshops, schminkers, een DJ en meer. Kom ook en feest gezellig mee!

Veilig Achterop
Vervoer je kinderen Veilig Achterop en voorkom voetjes tussen de spaken!

Moet lukken toch? Een leuk uitje te vinden met al deze inspiratie. Fijne vakantie!