icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Weer open en eropuit tips

28 mei 2020
Het kan weer!! We kunnen weer wat vaker een stapje over ons eigen drempeltje zetten én zelfs weer over de drempel (en verder!) bij musea, bioscopen, horeca etc. Wat fijn! Hieronder lees je lekkere tips om de komende tijd weer keihard te genieten van al het moois wat onze hoofdstad ons biedt!
Voor echte klimaapjes!
Yihaa, de boom in met die druktemakers! Klimbos Fun Forest is weer open, zo fijn! Uiteraard volgens RIVM regels, dus veilig. Hoe tof dat we weer naar buiten mogen. Kom je alle parcours uitproberen? Wel even vooraf reserveren.

Bes is terug!
Jippie, het Allard Pierson gaat weer open 1 juni. En hoera Bes is er nog; die grappige, kleine, vrolijke Egyptische god! Heb jij 'm al gezien deze kidsproof tentoonstelling? Je kunt zelfs je eigen Bes ontwerpen, superlollig.

Speurtocht langs juwelen
De Hermitage Amsterdam gaat weer open 1 juni! Speur samen met je kinderen door de fabelachtige juwelencollectie. In de tentoonstelling Juwelen! hebben zich een aantal dieren verstopt. Boek vooraf en krijg de gratis familiespeurtocht mee!

Naar buiten de natuur in!
Vul een picknickmand, vergeet zwemkleding en handdoeken niet, en ga op ontdekking net buiten de stadsgrens in Groengebied Amstelland. Je vindt er speel-, picknick- en zwemplekjes, leuke locaties, natuur en veel groen!

Educatief en spannend (9+)
Weet jij hoe het was in de Tweede Wereldoorlog? Het Verzetsmuseum Junior vertelt het verhaal van Nederland in oorlogstijd aan de hand van waar gebeurde (kinder)verhalen, spellen en een speurtocht. Stap in de tijdsmachine!

Oneindig veel waterfun
Het Jeugdland Natuurzwembad is een geweldige plek om te zwemmen en te spelen in het water. Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier een duik nemen en zorgt Sport4Kidz voor allerlei waterfun materialen.

Gratis WWF thuislessen
Het WWF helpt de natuur en wilde dieren beschermen. Wat zo leuk is.. alles wat zij weten willen ze ook aan jou leren! Vanuit huis kun je gratis mee doen aan Toekomstkunde: lesmateriaal over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren

Speurtocht in De Hortus
De Hortus staat in het teken van Briljante Planten. Er is een route door de tuin die laat zien dat planten eten, praten, horen en zelfs flirten! Ga op avontuur met de speurtocht en onderzoek hoeveel wij eigenlijk op planten lijken.

Feestje voor waterratten
Zeilen, kanoën en misschien lekker het water in plonsen: vier je kinderfeestje op het water bij Watersportcentrum Sloterplas en het wordt een heerlijk waterfestijn! Een instructeur houdt een oogje in het zeil. (Vanaf 8 jaar)

Cosy naar de bios
Vanaf 1 juni opent Kriterion weer haar deuren. Deze kleinschalige bioscoop is een perfecte plek om met kids een filmpje te pakken en heeft een gevarieerd filmaanbod. -> Must do: koop vooraf een kaartje!

Altijd feest bij Pancakes
Pannenkoeken eten, ook leuk als kinderfeestje, bij Pancakes Amsterdam, met o.a. vestigingen op de Westermarkt en op de Zuid-As. Geniet van traditionele en verrassende pannenkoeken in een fris en kindvriendelijke omgeving.

kinderboekwinkel
Gelukkig, de Kinderboekwinkel gaat weer open! Wij worden altijd heel blij van deze mooie winkel en het persoonlijke advies. Of het nu voor een ander of één van onze eigen kids is. Altijd goede en originele ideeën. (en mooi ingepakt!)

Zwemmen en strandjes
Ja hoor, stop dat badpak of zwembroekje maar in de tas! In onze rubriek Eropuit vind je 36 plonsplekken zoals strandjes, pierebadjes, spartelvijvers en openluchtbaden om te ontdekken de komende maanden. Vergeet de zonnebrand niet!

DNA van Amsterdam
Heipalen, grachten, de 17e eeuw, Ajax, Anne Frank, coffeeshops en de Wallen - alles wat Amsterdam tot Amsterdam maakt komt voorbij in de tentoonstelling over het DNA van Amsterdam in het Amsterdam Museum.

Win de kleurwedstrijd
Win een gratis bezoek voor jouw gezin aan Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Wat je moet doen om kans te maken? De kerk op de kleurplaat superdesuper mooi inkleuren, er een foto van maken en opsturen!

Kinderfeestje in de Pluktuin
Bloemen plukken, porselein schilderen, een windlichtje maken of een spiegel of uil mozaïeken. Of moet het stoerder? Op zoek naar dinosaurussen of piraten vangen? Alles kan bij de Pluktuin Amstelveen!

Zomerkampen

Zangweek voor kids
Een hele week zingen.. klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan is de zangweek van de Amsterdam Zang Academie wel wat voor jou! In de week maak je kennis met zingen op verschillende manieren en je sluit af met een optreden.

Drie dagen jeugdtheater
In juli organiseert De Amsterdamse Jeugdtheaterschool de lente-jeugdtheaterschool, drie dagen in teken van.. juist: Theater! Zit je in groep 5 - 8 en ben je dol op improviseren, acteren en optreden? Bekijk dan de mogelijkheden!

Kinder- en Jeugdvakanties
Ben je tussen de 5 en 13 jaar en gek op actie, avontuur en toffe activiteiten? Dan zijn de zomerkampen van Club Adventure (ook zonder overnachting) iets voor jou. O.a. Survivalkamp, Outdoor Kids, Meidenkamp en Grijze Jager kamp.

Filmcursus
Ben jij een Halina Reijn of Enzo Knol in de dop? Kom het echte film- en acteervak leren bij het AJTS deze zomer! In hun cursus leer je filmacteren en zelf scènes schieten. Met natuurlijk een echte film première eind van de week! 12-18 jaar

Maak je eigen game!
Gamen is enorm populair en veel kinderen doen het. Maar hoe wordt zo’n game eigenlijk gebouwd? Dat leren kids deze zomervakantie tijdens het 4 of 5 daagse Lyceo CodeLab Junior! Op locatie in Amsterdam of thuis online.

Nog meer vakantiekampen
Heb je al door ons lijstje met alle zomervakantiekampen gestruind? Echt voor iedereen is er wel een leuk kamp. Of je nu van avontuur, actief, dansen, paarden, creatief houdt, wilt leren of bijgespijkerd worden....