Voorjaarsvakantie: Bezoek een museum, ga naar de film, de natuur in en andere uitjes

10 februari 2020
Bezoek een museum, ga naar de film, de natuur in of lekker sporten. We hebben weer fijne tips voor de voorjaarsvakantie verzameld!

Vakantie in het Rijksmuseum
Ga mee op expeditie naar Nova Zembla in het Jij & de Gouden Eeuw theater. Liever creatief aan de slag? Volg dan in de Teekenschool de Kinderworkshop XXL of de workshop Bouw je eigen scheepje. Onze kids vonden deze top.
Bekijk het hele programma!

Grappige god Bes
In het Allard Pierson kom je te weten hoe gewone Egyptenaren duizenden jaren geleden leefden en waarom de populaire beschermgod Bes overal te vinden was: op pilaren, op meubels en vooral op heel veel amuletten.

Hoe ging het in de oorlog?
Ontdek het leven in WOII. In het Verzetsmuseum Junior ontmoet je o.a. Eva en Jan. Zij leefden tijdens WOII in Nederland. Maar er zijn ook verhalen van kinderen uit de rest van de wereld. Kom langs en ontdek het zelf!

Stadslab Amsterdam Museum
Hoe verzamel je 'Amsterdam'? Wat sla je op? En hoe bewaar je het? In het Stadslab van Amsterdam Museum bekijk je de enorm gevarieerde collectie én ga je aan de slag er mee. Leuke combi van kijken en doen! Voor kids 6+.

Schilderen bij Verkade
Maak een bezoek aan het Zaans Museum nu nog leuker! Je kunt zelf aan de slag om een aquarel te schilderen, één die is geïnspireerd op de plaatjes van Verkade. Ook tof; maak in de Verkade Experience een chocoladereepwikkel!

Vlieg over Nederland in 5D
THIS IS HOLLAND bestaat twee jaar! En speciaal daarom vlieg je nu met 50% korting over de mooiste plekken van Nederland. Een adembenemende reis voor jong en oud! Beleef de Flight Experience nu zelf!

Actief uitje bij Powerzone
Daag je vrienden en familie in de vakantie uit voor een potje bowlen, lasergamen of glow minigolf bij Powerzone! En als je iedereen verslagen hebt schuif je lekker aan om te spidergrillen of pizza te eten. Dat klinkt als een echt feestje toch!

Plan een dagje Muiderslot
Op het Muiderslot is in de vakantie weer van alles te beleven. Doe mee met de creatieve workshop en maak een mooi scheurschilderij. Geniet ook van de vrolijke theatervoorstellingen! Het kasteel is elke dag open van 15 feb tot 1 mrt. Bestel je tickets online!

Lekker gratis sporten!
Ben je tussen tussen de 6-12 jaar oud? Kom dan lekker gratis sporten tijdens de Sport- en Funtoer! Op 17 feb staat deze helemaal in het teken van voetbal. De andere dagen kun je komen kickboksen, dansen, springen en nog veel meer!

Kom 'anders kijken'
In Het Scheepvaartmuseum zijn tijdens de voorjaarsvakantie dagelijks extra kinderactiviteiten. Maak een eigen 3D-schilderij of kijk - op een aantal dagen - naar de poppenkast! En kun je tekenen wat je ziet, zonder te kijken?

Creatief aan de slag
Op de zolder van het Kindermuseum van het Joods Historisch Museum vind je een Droombos vol gekke en clowneske figuren. Leuk om zelf te maken? Kom dan naar een Werkplaats Workshop en maak jouw eigen droomfiguur.

Welkom voorjaar
Het voorjaar komt eraan! De Natureluur kan ook niet langer wachten en organiseert heerlijke voorjaarsactiviteiten. Stap in een Canadese Kano of op een pony, maak een pijl en boog, bak broodjes boven een vuurtje en meer.

Leerzaam en magisch

Ga diep de grond in en betreed de geheime wereld van Sabi Suriname. In Het Tropenmuseum ontdek je in het Surinamedepot alles over Suriname. Vaar bijvoorbeeld op een boot door Busi Kondre en doe boodschapjes bij de Toko.

Ontdek dit pareltje
Het best bewaarde geheim van Amsterdam, het Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Onze aanrader: ontdek dit grachtenhuis uit de Gouden Eeuw met de lieveheersbeestje-speurtocht of de feestelijke audiotour.

Ontdek planeten en sterren
Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is superleuk voor het hele gezin! In de vakantie kun je aan de slag met planeten en sterren. Knutsel je eigen mini-kosmos, een prachtige lampion met twinkelende sterrenbeelden en nog veel meer!

Het paleis is open!
Koning Willem-Alexander werkt regelmatig in het Koninklijk Paleis. Is hij er niet? Dan mag jij naar binnen om een kijkje te nemen in dit speciale gebouw. Met een audiotour beleef je van alles samen met Prins Louis of Jacob.

Russische Winterworkshop
Vrolijke kleuren, stijlen en symbolen... Tijdens een workshop in het Czaar Peterhuisje leer je van alles over de Russische schilderkunst en ga je lekker zelf aan de slag. Maak een mooie soeplepel voor thuis.

Eet je bord leeg 4+
Jip is gek op wortels, de dag erna zijn wortels onwijs goor. Zijn ouders zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en borden derrie vliegen door de lucht. Kom met kleuterlief naar de bitterzoete komedie in Bijlmer Parktheater.

Toptheater bij De Krakeling
Theater De Krakeling is hét jeugdtheater van Amsterdam. Deze vakantie staan er 4 gave voorstellingen op het programma, voor elke leeftijd wat wils. Over Robin Hood, eetproblemen, een bijzonder geluid en een Diva als moeder! Lastig kiezen...

Waanzinnige Boomhut Fandag
Wauw, het kersverse Waanzinnige boomhut boek heeft 117 verdiepingen! Tijd voor een FANDAG! Kom 4 maart naar DeLaMar Theater. Geniet van Meneer Monsters voorstelling, activiteiten én ontmoet de schrijver virtueel.

Kleurrijke animatiefilm
Jacob en Mimmi proberen samen met een groep pratende honden een prachtig stadspark uit handen van een nare project ontwikkelaar te houden. Een speelse en kleurrijke animatiefilm te zien in EYE, Rialto, Ketelhuis en Kriterion.

Vakantiewedstrijd
Museumkids zoekt Museuminspecteurs! Als Museuminspecteur bepalen kinderen zelf wat ze van een museum vinden. Vul t/m 1 maart een inspectie in op Museumkids.nl of de app en maak kans op een groot knutselpakket.

Zit jouw uitje er niet bij? In de Uitagenda vind je per dag wat er te doen is in Amsterdam in de voorjaarsvakantie!