Kinderen v/h verdwenen woudTerug naar het overzicht

zondag 8 oktober
Een visuele familievoorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië
In de familievoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe voorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen.

Het verhaal
Er zit magie in het regenwoud, vol met geneeskrachtige planten en fluisterende bomen. Ergens in Brazilië heeft men gehoord dat inheemse volkeren in aanraking zijn gekomen met een mythisch wezen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn. Over zijn uiterlijk zijn de meningen verdeeld. Eenogig of niet, rood haar of kaal, blauwe tanden, groot of juist heel klein... Hij neemt steeds andere vormen aan. Eén ding is duidelijk: zijn voeten staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad. 

Op een schilderachtige verborgen plek, tussen de stad en dat wat is overgebleven van het regenwoud, ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. Ze zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die 's nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen.

Laten jullie je ook meevoeren door dit prachtige verhaal? Klik op de roze button voor meer informatie.

Bekijk meer leuke uitjes in onze Uitagenda!

Meervaart Theater

Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
Openingstijden Zondag 8 oktober om 14:00 uur Prijs €9,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leuke Kinderfeestjes

Leuke Kinderfeestjes

Had jij een jarig jobje of jetje afgelopen vakantie? Of er binnenkort een? September staat in het teken van kinderfeestjes. Heb jij binnenkort eentje te vieren? Check snel alle verjaardagsfeestjes in en om Amsterdam!

Naar de kinderfeestjes!