De toren van BabelTerug naar het overzicht

zaterdag 30 juli
Kom naar de Hermitage Amsterdam en leer alles over De toren van Babel van Pieter Bruegel I
Hermitage Amsterdam presenteert de vierdelige serie focustentoonstellingen Dutch Heritage Amsterdam waarin telkens één topstuk uit een toonaangevende Nederlandse collectie wordt uitgelicht.

Bij de vierde en alweer laatste editie staat De toren van Babel door Pieter Bruegel I centraal. Deze wordt op indrukwekkende wijze geëxposeerd. Het schilderij met eindeloos veel details krijgt álle aandacht. Wist je dat er maar liefst ruim 1000 mensen staan afgebeeld? Het hoogtepunt is natuurlijk het meesterwerk, maar er is meer te zien! Van Bruegels schildertechniek tot een mini-bioscoop.

De tentoonstelling is te zien t/m 28 augustus 2022. Speciaal voor de kinderen is er iets bijzonders! Bouw zelf mee aan de ‘nieuwe’ Toren van Babel. Ga aan de slag met houten blokjes, iedereen krijg er eentje bij de kassa.

Kom je het meesterwerk bewonderen? Klik op de roze button voor meer info.

Hermitage Amsterdam

Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
Openingstijden Zie website Prijs Tot 12 jaar: gratis
Vanaf 12 jaar: €15,-
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Amsterdam. We hebben een bomvolle uitagenda met activiteiten en gezinsuitjes. Kijk snel wat er te doen is in Amsterdam, vervelen is geen optie!

Check de leukste tip!