icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Indrukwekkend VerzetsmuseumTerug naar het overzicht

maandag 16 augustus
Ontmoet 4 kinderen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten en ervaar hoe zij toen leefden.
In het Verzetsmuseum Junior maak je kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis: De Tweede Wereldoorlog. Kom op bezoek en ervaar deze vakantie hoe zij deze tijd beleefden en hoe anders en toch weer hetzelfde het was.

Verzetsmuseum Junior vertelt het verhaal van Nederland in oorlogstijd aan de hand van de waargebeurde verhalen van Eva, Jan, Nelly en Henk, zelf kind in die tijd.

Eva is joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin.
 
Stap in de tijdmachine en ga naar Nederland in de jaren 1940-1945. Speel het winkelspel, het spel over propaganda van de nazi’s, over geheime berichten van het verzet, het vervalsen van persoonsbewijzen, wel of niet onderduiken, of het spel over wat de oorlog nu nog betekent.

Speurboekje
Het Verzetsmuseum heeft veel spullen, die nog uit de oorlog komen. In de vier huizen van de hoofdpersonen zie je van alles terug. Met het gratis speurboekje is de reis door de tijd extra spannend. Vind jij het antwoord op alle vragen?

Nu ook geschikt voor slechthorende en slechtziende kinderen
Het Verzetsmuseum is als eerste museum in Nederland ook toegankelijk voor slechtziende en slechthorende kinderen. Dankzij gidslijnen en audio- en videotours kunnen vanaf 6 oktober ook slechtziende en slechthorende kinderen Verzetsmuseum Junior zelfstandig bezoeken, en ontdekken waar Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog mee te maken kregen! 

Klik voor meer informatie op de roze button.

Verzetsmuseum Junior

Plantage Kerklaan 61
1018 CX Amsterdam
Openingstijden Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag t/m maandag en feestdagen: 11.00 - 17.00 uur
Prijs Kinderen 7 t/m 16 jaar €5 - Volwassenen €10 - Familieticket €22,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Amsterdam. We hebben een bomvolle uitagenda met activiteiten en gezinsuitjes. Kijk snel wat er te doen is in Amsterdam, vervelen is geen optie!

Check de leukste tip!