Yes wij mochten Heelys rolschoenen proberen

1 juli 2015
Wij mochten een paar Heelys rolschoenen testen. En dat deden we heel graag....wat een coole schoenen!
Als ik aan Julius (8) vraag of hij een paar Heelys rolschoenen wil uitproberen is het huis bijna te klein voor de explosie van blijdschap die daar op volgt.

Wat zijn Heelys rolschoenen
Wat Heelys zijn? De nieuwste rage! Heelys zijn gewone stoere gympen (verkrijgbaar in alle kleuren en maten) met in de hak een of twee wieltjes waardoor je kunt skaten. En met een simpele beweging haal je de wieltjes uit de hak en heb je een paar stoere gympen! Ik begrijp wel waarom Julius zo enthousiast reageert, het ziet er super cool uit!

Heb nog nooit iemand zo snel een doos zien openen als de Heelys arriveren. In de doos een paar coole vans in de kleuren donker en licht blauw. Julius heeft direct door hoe de wieltjes in de hak gezet worden en is al onderweg naar de straat als ik ‘m nog net bij zijn lurven kan grijpen. ‘Julius, eerst gaan we op de computer filmpjes bestuderen om te bekijken hoe het werkt’! Dus zet ik ‘m voor het scherm om te zien hoe je skate met je Heelys!

We beginnen met de juiste uitrusting. Kniebeschermers, polsbeschermers en een helm. Ok, we hebben notitie hiervan genomen, niet in huis, mag de pret niet drukken dus snel door naar de actie….. Eerst op je tenen staan, dan op de hak balanceren. Als je dit onder de knie hebt aan iemand vragen je te trekken zodat jij op je wieltjes rolt. En als lukt, kun je het zelf proberen. Stap, neerzetten en afzetten!

Julius bekijkt het filmpje een paar keer en denk dan ‘makkie’. Dus Heelys aan en skaten maar! Maar zo werkt dat niet. Het is echt even oefenen. Het enthousiasme blijft gelukkig. Dus begint Julius de eerste dagen met het balanceren op de wieltjes. Na een paar keer oefenen heeft hij dit onder de knie. Dan haal ik ‘m een keer op van school waar hij zijn Heelys aantrekt en hij met ondersteuning van mijn arm naar huis skate. Dat gaat al lekker dus vervolgens gaat hij zelf oefenen en dan gaat het snel. Na een paar dagen rolt hij al behoorlijke stukken.

En de reacties van de omgeving zijn niet van de lucht! ‘Wat heb jij nu…wieltjes…wat cool..mam, die wil ik ook…mag ik eens’!

Amy, een vriendinnetje, heeft ze ook. Zij heeft de variant met 2 wieltjes en lichtjes erin. Een aantal kleinere maten heeft 2 wieltjes met het idee dat het skaten hiermee sneller te leren is. Ze skate er inderdaad soepel op en haar moeder vertelt me dat dat ‘zò, hup’ gepiept was.

En de vorderingen van Julius? ‘Makkie hè mama’!

Actie
Ook Heelys ontdekken? Via onze Facebook gaan we een paar weggeven, dus houd ons Facebookpagina in de gaten!

Zelf een paar bestellen? Klik hier door naar de site van Heelys rolschoenen!