Bedank je juf of meester!

30 juni 2021
Chapeau! Voor alle juffen en meesters die bergen werk hebben verzet om alles voor de (thuis)studie van de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden en te begeleiden... Applausje voor de juffen en meesters!

Hier volgt een huiswerk opdracht... Want jullie zijn het vast met ons eens dat de juffen en meesters na dat harde werken ook best een bedankje hebben verdiend. Knutsel nu alvast iets voor als je de juf of meester weer gaat zien. Als inspiratie hebben wij 5 eenvoudig te maken knutsels.

Hartenkaart

De juffen en meesters verdienen wel een hart onder de riem na deze bizarre tijd. Ze staan dagelijks voor je klaar en hebben ervoor gezorgd dat je ook vanuit huis nog goed bij kon blijven met je schooltaken. Maak daarom een leuk kaartje met hartjes voor ze en schrijf een lieve tekst op de voorzijde. 

Bruistabletje

Tijd voor ontspanning voor juf (of meester)! Bij de Wibra vond ik een zakje met kleine bruisballetjes. Stop er 2 of 3 met wat confetti in een klein plastic zakje. Leuk kaartje erbij en klaar...

Lievelingsjuf

Minder geschikt voor de meester, maar des te leuker voor de juf. Bij de Action kun je DIY armbandpakketjes kopen. Maak daarmee een leuke tekst en vul aan met andere kraaltjes. Superlief toch?

uitMUNTend

Voor de uitmuntende juf of meester, die zo goed bezig is nu. Koop een plantje munt en een mandje om deze in te zetten, schrijf een lieve tekst op een blaadje en plak deze op het mandje. Wat ook mogelijk is, maar deze heb ik nog niet kunnen vinden, is een papieren 'lunchzak' gebruiken en daar de tekst op schrijven.

 

Strijk over je hart

Maak een hart van strijkkralen en zet daar in een contrasterende kleur juf of meester in. Vind je een hart niet zo stoer voor een meester, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een ster of een rondje.Het duurt misschien nog wat lang voor je deze knutsels bij de juf of meester kan afleveren. Daarom een paar tips om ze er nu al mee te kunnen verblijden:

- Stop het in een envelop in de brievenbus van de school;
- Maak een foto van de knutsel en stuur die naar de juf/meester;
- Maak een videoboodschap met de knutsel en stuur die naar de juf/meester;
- Laat het bij de juf thuisbezorgen (maar dan moet je wel het adres hebben natuurlijk).

Veel knutselplezier!