De vetste tips voor de herfstvakantie

17 oktober 2018
We hebben een hele rits vette activiteiten voor deze herfstvakantie op een rijtje gezet, die je vooraf niet echt hoeft te boeken....welnu een aantal wel!
Ben jij even blij dat je in Amsterdam woont! Want er is zo megaveel te doen in en rond de stad deze herfstvakantie! Een kamp, kinderactiviteit in een museum, sporten of lekker naar buiten. Vervelen is geen optie!

Ontdek de Gouden Eeuw
Ga deze vakantie mee op expeditie door de Gouden Eeuw in de Tekenschool van het Rijksmuseum. Kruip in 't hoofd van Rembrandt, ontsnap in de boekenkist van Hugo of verbijt de kou van Nova Zembla!

Hermitage's familieatelier
Het familieatelier van de Hermitage is deze vakantie extra vaak te bezoeken! Ontdek eerst samen de tentoonstelling 'Classic Beauties'. En ga daarna creatief bezig in het atelier. Leuk voor jong & oud!

Oktober Cacaomaand
Mmm deze maand zijn de activiteiten in het Zaans Museum om je vingers bij af te likken! Doe cacao-/chocoladeproefjes, een speurtocht in de Verkade Experience en maak een chocoladewikkel!

Amsterdam als mensenstad
Hoe leven en leefden we vroeger met elkaar in de stad met inwoners uit meer dan 180 verschillende landen? Ga op onderzoek uit en kom er achter in het StadsLab van het Amsterdam Museum!

Kom gratis sporten!
De Sport- en Funtoer is er elke vakantie op een andere plek in Amsterdam. Deze keer kun je gratis toffe sporten ontdekken bij Sporthal Blauw-Wit! Wat ga jij doen? Freerunning, hockey, kickboksen of...

Familiedagen in het Van Gogh
Van 15 t/m 28 oktober staat het Van Gogh Museum in het teken van families. Met toffe gratis activiteiten zoals theatrale rondleidingen, StoryZoo dieren, creatieve inloopworkshops en meer!

Cool Japan
Van Japanse horror tot aan ‘cute fashion’ uit de straten van Tokio... Tijdens de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum ontdek je alles over het interessante Japan!

Quad of Pony?
Welk vakantiekamp van Stal Oostwal lijkt jou te gek? Als je omringd wilt zijn met lieve pony's, dan is het Ponykamp iets voor jou. Liever iets stoers? Ga voor het Quadkamp!

De Natuur in
Varen, knutselen en koken met vondsten uit de natuur, op natuuravontuur, bij De Natureluur moet je in herfstvakantie zijn voor je portie avontuur & natuur! Enne, vies worden mag.

Kindermuseum
Wist je dat in het Joods Historisch Museum een Kindermuseum zit? Daar zie je op zolder 'ruben en de ark van noach' naar het boek van Dick Bruna! Net nieuw, kom je ook?

Nederland in 5D
Ruik tulpen, voel de wind van de molens en ontdek Nederland in 5D bij THIS IS HOLLAND! Een unieke ervaring waarbij je in vogelvlucht over het land vliegt met het hele gezin!

Schaatstijd!
Yes! Op 13 oktober is de Jaap Eden Schaatsbaan weer geopend! Tijd om je schaatsen van zolder te halen en het ijs op te gaan! Super leuk om te doen met het hele gezin!

Amsterdamse Bos
Hoe mooi de herfst is, zie je pas echt in het bos. Met name tijdens de activiteiten in het Amsterdamse Bos! Neem een kijkje in de Boskalender en ontdek wat er allemaal te doen is!

Er is er één jarig...
Amsterdam is jarig en dat viert het Stadsarchief! Kom een kijkje nemen in de kluis en maak je eigen familiewapen. Natuurlijk wordt er ook getrakteerd! Dus waar wacht je nog op?

In het verzet
Terug in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog? In het Verzetsmuseum Junior kan het! Jan komt ook nog langs. Zijn ouders zaten in het verzet en hij weet alles over deze tijd!

Gordon & Paddy
Zit je klaar voor deze lieve film (AL)? Speurder Paddy gaat aan de slag met een nieuwe zaak. Eentje waarbij ze de hulp van oud-inspecteur Gordon hard nodig heeft!

Grachtenhuis
Een klein wonder in hartje Amsterdam: Museum Ons' Lieve Heer Op Solder! Dit grachtenhuis uit de 17e eeuw ontdek je samen met de kids tijdens een coole speurtocht of audiotour!

Creatief Bij Storm
Bij Bij Storm kun je niet alleen lekker eten & spelen, maar deze vakantie ook halloween knutsels maken, bekers kleuren, rugzakjes versieren en méér.

Ga je mee op reis?
Het Scheepvaartmuseum staat deze vakantie in het teken van 'Op reis'. Er is genoeg te zien, doen en te ontdekken! Voor stoere ontdekkingsreizers én gezellige thuisblijvers!

Herfstponykamp
Wegens groot succes is er ook deze herfst een kamp voor ponyliefhebbers bij de Hollandsche Manege! Van 22 t/m 26 okt kun je weer pony's verzorgen, paardrijden en meer...
Meld je aan ? (https://www.kidsproof.nl/Amsterdam/eropuit/De-Hollandsche-Manege/hollandsche-manege-ponykamp-herfstvakantie)

Dierenmummies?
Durf jij de dierenmummies van dichtbij te bekijken? En die Griekse beker, klopt die wel? Het Allard Pierson museum heeft een nieuw spannend speurblad en nog veel meer... 

Zoek Tikkit en win..
Tikkit laat je de coolste plekken in het museum zien? Vind jij hem tijdens de Museumkidsweek? Maak een foto en maak kans op een vriendenfeest in het museum!

Het Muiderslot
Met het thema ‘Sterke Vrouwen’ hebben oma’s een streepje voor bij Het Muiderslot deze vakantie! Leer over powervrouwen, de strijd tussen ridders en vier dat A'dam jarig is! Oma's hebben gratis toegang!

Los Bando (6+)
De grootste droom van Alex en Grim komt uit als ze mogen meedoen met een talentenjacht. Één probleempje: Alex kan niet zingen... Kijk je mee hoe dit afloopt bij EYE/Rialto?
Check deze film

Het Paleis is open!
Je bent van harte welkom in het huis van de Koning! In de herfstvakantie is het Koninklijk Paleis op de Dam geopend (tot 18 jaar toegang gratis incl. audiotour voor kinderen).

Forteiland Pampus
Vaar mee naar Forteiland Pampus en beleef de geschiedenis op dit stoere fort. Sluit aan bij de gratis workshop, volg een rondleiding en leer alles over de Morse codes!

Actief bij VROG
Ga in de vakantie lekker uit je dak bij VROG. Je kunt meedoen aan een van de dagkampen freerunnen of komen springen. Bij Mini-VROG spring je met de vakantie aktie voor €5!

Wat een boel tips he! Veel plezier, we zijn benieuwd wat jullie gaan doen.
Fijne vakantie Dies & Liesbeth