Een voorstelling op zondagmorgen in het Internationaal Theater Amsterdam is echt zooooo leuk!

13 februari 2018
De zondagmorgen met kleine kinderen betekent meestal niet uitslapen. Dus kom naar het Internationaal Theater Amsterdam op het Leidseplein ( nieuwe naam van de Stadsschouwburg Amsterdam.) Want er is niets leuker dan meteen met die ukkies op stap te gaan naar een voorstelling! Susanne van Kidsproof Almere en haar gezin vonden het een feestje!
Zondagmorgen in de Schouwburg
We parkeren achter het station, dus een mooie wandeling door Amsterdam voor de boeg.
Het is zondagmorgen en nog vroeg, heerlijk rustig in de mooie straten van centrum Amsterdam. Fijn zo met z’n 5-en, maar waar gaan we naartoe? Onderweg praten we over theater, over de schouwburg en over de Panama. 

Zondagmorgen in de Schouwburg
We gaan namelijk naar de ‘Zondagmorgen in de Schouwburg’. Elke zondag een andere mooie voorstelling in het Internaionaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein, speciaal voor de allerkleinsten. Onze kindjes zijn 2, 4 & 5. Super leuk dus dat we naar voorstellingen kunnen die voor ons hele gezin leuk zijn. Deze zondag wordt de voorstelling Panama gespeeld.
 
Na de heerlijke wandeling en samen pratend over theater en wat Panama zou kunnen zijn komen we bij de schouwburg aan. Vroeger (toen ik nog voor theatergezelschappen werkte) ben ik vaak bij de schouwburg geweest, de kindjes zijn onder de indruk van het drukke Amsterdam en de mooie Stadsschouwburg. We bergen onze jassen op en mengen ons tussen de heerlijk rondrennende peuters, naar de zaal glurende opa’s en gezellig rondhangende kleuters. Er staat voor iedereen limonade klaar, lekker!
 


Waar gaat het over?
We lezen samen nog eens de tekst op de flyer.
‘Panama (2-6 jaar)’ Lynn roept enthousiast: Mama, dan kunnen Kyan, Owen en ik samen naar de voorstelling. 
‘Een fantasievolle reis gebaseerd op Janosch’ bekroonde kinderboek Oh, wat mooi is Panama. De vuilnismannen kruipen in de huis van kleine Tijger en kleine Beer en gaan op zoek naar het land van hun dromen.’  Ah, de voorstelling gaat dus over een land. We fantaseren samen over ons droomland. De foto van de voorstelling ziet er kleurrijk uit, we zijn benieuwd.



De SSBA Salon
Het gordijn van de ‘zaal’ gaat open. Een intieme setting in de SSBA Salon (de hal onderaan 2 trappen.)  De kindjes mogen vooraan op kussens en de ouders erachter op stoelen. Maar onze kindjes durven nog niet zo en kruipen op schoot. Er is plek voor zo’n 50 bezoekers, heel fijn! De sfeer is ongedwongen en tijdens de voorstelling wordt er regelmatig gewisseld van plek, onze kindjes kruipen dan ook tegen het eind van de voorstelling samen met mij naar voren op de kussens. Stiekem ook wel leuk om dichtbij te kijken!
 
De acteurs groeten ons en nodigen ons mee uit in de voorstelling. Ze kruipen in de huid van vuilnismannen en beginnen hun verhaal. Een mooie beeldende voorstelling. Samen gaan ze als kleine Tijger en kleine Beer op reis naar Panama. Op hun tocht komen ze verschillende dieren tegen en ongemerkt bouwen ze steeds verder aan een kleurrijk Panama. Aan het eind van de voorstelling worden alle kinderen uitgenodigd om de doppen, die ruim verspreid liggen over het podium mee op te ruimen en tussen het decor te lopen.

Wij lopen het inmiddels drukker geworden Amsterdam in en laten de kindjes vertellen. Ze hebben genoten!
 
Kom ook!
Waarom je zeker een keer naar ‘Zondagmorgen in de Schouwburg’ moet:
-          De setting is kleinschalig
-          De voorstellingen duren 30-40 minuten
-          De voorstellingen zijn speciaal geschikt voor de allerkleinsten
-          Er heerst een ongedwongen sfeer
-          Niemand kijkt raar op van vooraf rennende en tijdens de voorstelling hardop genietende en van plaats wisselende kinderen
 
Wij gaan zeker nog eens terug. Wat dacht je van Brammetje Boterhammetje, Trui of Thuisbest?  Leuk, we verheugen ons op dit gezinsuitje!

Klik snel verder voor meer informatie of het boeken van kaartjes!

Susanne Kidsproof Almere