Dit zie je bij Het Scheepvaartmuseum deze zomer!

24 juni 2021
Vier de zomer met Het Scheepvaartmuseum!
Heerlijk! Het is bijna vakantie én alle musea zijn weer open. Zo ook één van onze favorieten: Het Scheepvaartmuseum! Met twee prachtige schepen aan de kade deze zomer! En natuurlijk allerlei andere toffe activiteiten voor kinderen, kijk maar:

Op vakantie ....

Nog geen vakantieplannen? Vier de zomer tussen 10 juli en 22 augustus met Het Scheepvaartmuseum. De reisleiders vertellen je over kunst en objecten uit verre landen en oude tijden. Bewonder kleine én grote schepen.Er is zoveel te zien! 


Voor de kleinste monsters 3+

Wat zou jij doen als je een dagje meerman of meermin bent? Elke dag wordt er twee keer voorgelezen uit het boek De schoenen van de zeemeermin van Sanne te Loo. Luister mee en laat je fantasie de vrije loop!

Jaaa, het VOC-schip is terug!

Hoera, na 7 maanden onderhoud is het VOC-schip Amsterdam weer terug aan de kade! Met nieuwe masten en strak in de lak ligt dit indrukwekkende schip te shinen. En jij mag er op! Zien waar de kapitein sliep, hoe je het beste lading kunt hijsen, een kanon kunt afschieten of kunt chillen in een hangmat.


Verhaal achter de spiegel

Waar voer het VOC-schip eigenlijk heen vroeger? En wat gebeurde er 'in de Oost'? Wat is een spiegel? Aan boord van het VOC-schip is deze zomer een speciale familie-verteller boordevol verhalen! Luister je mee?


Verstopt in de mast!

Wist je dat het een oud gebruik is om onder de mast een muntje te verstoppen voor de toekomst? De werkmannen en -vrouwen vonden er een bij het VOC-schip. En nu is er weer iets verstopt in de nieuwe mast...kun jij het plekje vinden?
Kijk hier mee 


Gratis Kijk & Doe Waaier

Even lekker papa en mama aan het werk zetten? Bij binnenkomst ontvang je deze zomer gratis een Kijk en Doe Waaier! Tjokvol leuke opdrachtjes en vragen over wat je ziet in het museum. Dat wordt zwerven en speuren!
Wie stuur jij op pad? 


Even naar het buitenland? Bezoek de clipper!

Speciaal voor deze zomervakantie ligt het koopvaardijschip de Stad Amsterdam ook bij Het Scheepvaartmuseum! Omdat het een internationaal schip is mag je er alleen op met een paspoort of ander identiteitsbewijs. Want op het schip ben je in het buitenland, té grappig toch?!

Tekenen op het Open Plein

Waar denk je aan als je aankomt in een haven? Grote cruiseschepen, pakhuizen of hypermoderne hijskranen? Neem even een rustmomentje tijdens je bezoek en teken jouw vakantie-fantasie. Papier en potloden liggen de hele dag voor je klaar in het familie-atelier! 


Vraag het de reisleider!

Wat is een vakantiedag zonder reisleider? Gelukkig hebben de Scheepvaartmuseumgidsen ieder hun 1,5 meter eilandje op het Open Plein! Met een trolley vol verhalen waar ze elke vraag mee kunnen beantwoorden!
Brand maar los! 


Lopen in een walvis!

Staan ín de bek van een walvis?...Echt het kan! Ervaar hoe groot een walvis is en leer waarom er op gejaagd werd. In de kindertentoonstelling het Verhaal van de Walvis ontdek je allemaal leuke weetjes over dit enorme dier.

Dare to discover 7+

Even rondvliegen door de Amsterdamse haven in de 17e eeuw? Michiel de Ruyter ontmoeten? Met de VR experience Dare to Discover voelt het alsof je erbij bent! En met deze link kan het gewoon vanuit je luie stoel. Riemen vast en gaan!

Welke koers wordt er gevaren?

Wil je graag op de hoogte blijven wat er gebeurt in Het Scheepvaartmuseum? Schrijf je dan in voor hun familie nieuwsbrief, weet jij als eerste wanneer er iets nieuws aan boord is! Genoeg van de info? Schrijf je gewoon weer uit!