11x Lentetips & uitjes

4 april 2023
Een ei is geen ei... daarom verzamelden we ook leuke activiteiten tijdens de paasdagen! Smul erop los, bezoek historische locaties en bewonder gave voorstellingen. De tips zijn dit keer zeker op hun Paasbest!

Toffe uitjes in APRIL


Stuiterstokken | 4-5 jaar

Er is weer een speciaal kleuterconcert in Het Concertgebouw! De zes muzikanten strijken en plukken erop los. Maar wat gebeurt er als de één linksaf wil en de ander rechtsaf? Stuiter op 15 & 16 april en 28 mei mee in deze KleuterSinfonietta!

Het buitenseizoen van start

De outdoor activiteiten van Sport4kidz gaan weer beginnen! Dat betekent volop buitenfeestjes, de opening van het natuurzwembad, sportclubjes, survivallen en meer. Beleef spetterende outdoor & watersporten als nooit te voren!

Open Dag Stadsarchief

Hoera! Het Stadsarchief Amsterdam bestaat 175 jaar! Dat wordt op 16 april gevierd! Doe de speurtocht door het spannende gebouw, maak je eigen familiewapen, haal je archiefdiploma, speel het brandblusspel en méér! GRATIS en voor jong & oud.

Peuterspeelzaal de Mus

Kinderen zijn twee tot vijf ochtenden per week welkom bij deze liefdevolle en veilige peuterspeelzaal. De groep bestaat uit maximaal 10 kids en 2 begeleiders wat zorgt voor een goede hechting. Binnen en buiten is er volop speelruimte!

Supercool Kinderfeestje!

Vier een supertof feestje bij Sir Winston Fun & Games. Speel de allernieuwste games en versla je vriendjes of vriendinnetjes tijdens een potje air-hockey. Je krijgt je eigen feestkamer met onbeperkt ranja. Te gek toch!

Familievoorstelling | 8+

Kom ontdekken wat je niet zoekt in De Meervaart! In Hier zit niemand op te wachten krijgt het bewegen een keer geen functie en hoeft niet iedereen gelukkig te zijn. Theater vanuit een geloof dat het doel alles heeft verpest. Mét workshop!

2turvenhoog Festival

Beleef tijdens 2turvenhoog festival premières en bijzondere voorstellingen vol theater, muziek, dans en mime. En bezoek de kunstinstallaties! 2turvenhoog is een avontuurlijk kunstenfestival voor kinderen van 0 t/m 6 jaar & volwassenen!

Start Fortenseizoen!

Ga op pad met de boswachter, dwaal rond door spannende gangen en speur naar vleermuizen! Vier op 15+16 april dat alle forten, bunkers en vestingen van de waterlinies in Nederland weer opengaan. Volop familie-activiteiten en speelruimte!

Workshop mode collages

In deze workshop bij Museum JAN op 16 april is niets te gek! Met papier, tape, stiften en een hele hoop fantasie kunnen kinderen knippen, plakken en tekenen om de mooiste mode collages te maken. Leuk voor kinderen tussen 8 en 12 jaar!

Hey Meredith | 6+

Stap met de hele familie in de wereld van de Amerikaanse componiste, pianiste en zangeres Meredith Monk. In deze nieuwe familievoorstelling op 15 april maak je kennis met haar schildpad en al zijn dromen. Nu in Het Muziekgebouw!

Coole BMX workshop

Of je nu beginner bent of juist extra tricks wil leren, bij deze BMX workshop zit je goed! Op het buitenterrein bij Move Amsterdam staan de professionele instructeurs en de schansen klaar. Kom je ook zondag 16 april? Schrijf snel in!

Leuke uitjes met Pasen

Paaseieren zoeken

De eitjes zijn op 9 en 10 april verstopt op een bijzondere plek! Kinderen kunnen speuren in de historische tuin van het 17-eeuwse grachtenpand Willet-Holthuysen. Superleuk om daarna een vrolijke lente kleurplaat of mooie paascreatie te maken!

Pesachfeest in het museum!

Wist je dat Pasen eigenlijk voortkomt uit het Joodse Pesach? Dit paasweekend is het feest in het Joods Museum junior! Hier leer je wat Pesach inhoudt, kun je zelf matzes en een eigen Seiderschotel maken. Met volop kidsactiviteiten!

Wat vieren we met Pasen?

Enig idee wat we eigenlijk vieren met Pasen? En Pinksteren, Hemelvaart? In Museum Ons' Lieve Heer op Solder leer je het spelenderwijs met de leuke kinderspeurtocht Feest! Echt een mooie en bijzondere plek om te bezoeken.

Pasen in het museum

Met Pasen is Het Scheepvaartmuseum ook op maandag geopend en zijn er extra activiteiten voor jong en oud! Maak je eigen ei-land, stap aan boord van een VOC-schip, maak een kleurplaat en beleef leerzame tentoonstellingen!

Social Media Museum

Boost je creativiteit en loop de deur uit met te gekke foto's bij Youseum! In dit museum zijn kinderen de kunstenaar, het kunstwerk en de criticus in een. Poseer, ontdek en speel met gekke installaties als de spiegelruimte en de ballenbak!

Pasen in de Pluktuin

Yeah, lente! En dat voel je vooral als je buiten bent. Eindelijk, de narcissen en tulpen komen uit hun bol! Wist je dat je bij Pluktuin Amstelveen ze zelf mag knippen? Superleuke activiteit met je kids om te doen en 2e Paasdag open!

Goed gevuld paasweekend

Move Amsterdam laat Pasen niet zomaar voorbij gaan! Op 8 en 9 april kunnen kinderen een chocolade paashaas komen versieren. Daarna moet de speurneus in gebruik, want met de egg hunt kunnen coole prijzen worden gewonnen!

De Grote 5 | 3+

Meneer Monster speelt van 7 t/m 9 april groots en uitbundig voor de allerkleinsten in DeLaMar West. Het is niet zomaar een voorstelling, want de grootste dieren van Afrika verschijnen op het toneel! Vol met opzwepende Afrikaanse beats.

Paaseieren versieren

Bij Pasen horen natuurlijk... paaseieren! Helemaal leuk als de kinderen ze zelf hebben versierd. Dat kan met verf, maar ook op 24 andere manieren! Met deze tips kunnen de kids lekker aan de slag voor een feestelijke paaslunch of -brunch.

Paastakken versieren

Omdat het bijna Pasen is, kan de kamer vast wel een versierbeurt gebruiken! We bedachten drie vrolijke Paastak varianten om met de kinderen te maken. Met bolletjes wol, veertjes en figuurtjes staat er zo een echte Picasso paastak! Naar de website