De 14 familietips voor het Muziekgebouw

19 september 2021
Zoveel muziek voor jonge oren bij het Muziekgebouw! Met dit jaar zoveel lieve, leuke, mooie, originele en vooral verschillende voorstellingen voor kinderen. Echt voor ieder wat wils! Hier een paar highlights:
familie tips voor het muziekgebouw

Nieuw: Babyconcerten: Samen verwonderen, spelen en ontdekken!

BB babyconcert 0+

Zo fijn dat er nu ook babyconcerten zijn in het Muziekgebouw! Neem deze nou: BB: Twee danseressen en twee muzikanten nemen de kleintjes mee in een magische wereld.
Zondag 28 nov.

Koro Koro baby 0+

Ook speciaal voor baby's van 6 - 18 maanden, dit concert van Wonderland. Koro Koro is Japans voor iets kleins dat rolt. Zie jij wie daar glijdt, rolt en springt? Een reis vol klank en beweging.
Vrijdag 11 februari

WeeRKLaNK 0+

In deze babyvoorstelling kun je geluid zien en vastpakken! WeeRKLaNK laat voorwerpen trillen en water rimpelen. Kom je het ook ontdekken in de installatie van Dadodans? Kies uit 3 starttijden.
Zaterdag 2 april 

Kijk Muziek: 5 Zondagen vol muziektheater!


Flamenco fluisterstad 2+

In Kijk Muziek zie en beleef je van alles tegelijk! In dit flamenco-sprookje hoort een meisje een spannend geluid... wat zou het zijn? Flamenco-schoenen, gitaar. Dit is de eerste in de reeks 5 zondagen muzikaal theater voor kinderen 2+.
Zondag 31 oktober

Takatá Takatá 5+

Flamenco danseres Karen neemt je mee! Naar Spanje, Cuba, West-Afrika en India. En je mag vast mee klappen in deze wervelende muziekvoorstelling Takatá Takatá! Weet jij het ritme nog? Onderdeel van de flamenco biënnale.
Zondag 31 oktober

Open je Oren! 4 Verrassende muziekverhalen & concerten


De verliefdheid van Dieuwertje


Dieuwertje Blok presenteert al jaren de Open je Oren! reeks. Een serie inspirerende concerten waarin ze musici vraagt te vertellen over hun instrument en hun passie ervoor. Natuurlijk met muziek én de mogelijkheid voor vragen!! Wij interviewden Dieuwertje er over... lees hier haar antwoorden op onze vragen.

Zang met Izaline 8+

Als kind maakten Izaline Calister en haar broer al muziek met pollepels en pannen. Op 26 sept. zingt ze de sterren van de hemel in het Nederlands en Papiaments. Ze vertelt over haar roots in Curaçao en laat geheid de hele zaal swingen!
Open je Oren! voor zang 

Viool met Lonneke 8+

Ben je ook zo dol op de viool? Lonneke van Straalen is een hele bijzondere violiste. Zij speelt namelijk samen met het orkest Pynarello helemaal zonder bladmuziek! Super knap toch? Hoe ze dat doen vertellen ze jou op zon. 21 nov.
Open je Oren! voor viool 

Piano met Ralph 8+

Ralph van Raat is niet zomaar een pianist. Hij speelt prachtige pianomuziek in uitverkochte zalen. Het liefst van componisten die nog leven dus van nu! In dit Open je Oren!-concert speelt hij samen met violiste Tai speciaal voor jou!
Dromen met piano 

SoundLAB workshops: Uniek met wonderlijke instrumenten


Het Formonuim, de Dato DUO en de MODI...: Een paar van de bijzondere instrumenten waarmee je in het SoundLAB muziek kan maken. Echt een te gekke plek voor een workshop met je familie, vrienden, klas of kinderfeestje.

Sweelinck Experience 6+

Echt revival-concert van deze 'oude' meester die in onze tijd een rockster zou zijn. In het Sweelinck festival komt hij op 23 en 24 oktober tot leven. Dan sus dan so is een speciaal concert voor kinderen waarin hij helemaal zijn eigen zin doet...

Zapp Mattheus 8+


Op 1e Paasdag 17 april brengt het Amsterdam Bach Consort Zapp Mattheus: het verhaal van Jezus' kruisiging in voetbal stijl. Jezus als coach, een elftal en 1 reserve. Compacte versie van Matthäus Passion voor kinderen.

Bimhuis

Lekker grooven! 8+

Weet je wat groove betekent? Eigenlijk dat het ritme en de beats zo lekker zijn, dat je niet stil kunt blijven zitten! En het Bimhuis heeft met de Groove Beest serie een hele reeks van die dansbare kinderconcerten op het programma!


De laatste tips in je mail

Geïnspireerd door deze nieuwsbrief? Nieuwsgierig naar alle jeugd-voorstellingen en andere jeugd-activiteiten in het Muziekgebouw? Schrijf je dan in voor hun jeugdnieuwsbrief. Dan krijg je vanzelf de tips in je mailbox!
Schrijf je in ?

Ook leuk als kinderfeestje

Natuurlijk is met je gezin naar een voorstelling gaan geweldig. Of als vader-zoon uitje. Of oma-kleindochter etc. Maar wist je dat het als kinderfeestje ook super is? Bv. met het SoundLAB of een rondleiding achter de schermen. ...