Onze tips voor familie uitjes in de kerstvakantie in Amsterdam

10 december 2019
Ho ho ho ho.....Al plannen voor de kerstvakantie? Boek snel deze leuke tips voor workshops, voorstellingen en kampen in Amsterdam.
Creatief bling-familie-uitje!
Wat trek je aan tijdens een Russisch bal en welke sieraden draag je? Tijdens het familieatelier op 2,3 en 5 januari bezoek je het Russische hof in de Hermitage én ontwerp je je eigen sieraad!

Een avontuurlijk sprookje! Deze Toverfluit (7+) is een muzikale voorstelling over een ruimteprins en zijn prinses in de Internationaal Theater Amsterdam. Mix van Mozarts opera met rap, dans en waanzinnige kostuums!

Het is Feest in de Winter..... En zeker met dit heerlijk, hartverwarmende familieconcert over dieren en mensen in Het Concertgebouw! Kom op 22, 27 of 28 december naar het Winterfeest. Als je maar zingt en danst komt alles goed!

Rijksmuseum: Escape Game
Het is al ver na sluitingstijd.. Dit is het begin van een spannende Escape Game die je kris kras door het Rijksmuseum leidt. Ben jij scherp, inventief, een puzzelaar? Boek dan snel en ga op avontuur met je familie. (6+)

Voor de creatieve kids!
Maak tijdens de kerstvakantie een eigen Droombosfiguur à la Eli Content in het Joods Historisch Kindermuseum! Het bos zit vol met droomfiguren, geluiden, dieren, mensen en jouw eigen werk!
 
Vlieg over Nederland!
Bij THIS IS HOLLAND beleef je een unieke 5d ervaring waarbij je over heel Nederland vliegt & leert over het ontstaan ervan! Met echte wind, geur en nevel vlieg je als een vogel over Nederland!

Sesamstraat live 2+
DeLaMar theater neemt je 30 dec. mee in een wereld vol fantasie. Sesamstraat is 50 jaar en komt met een heel bijzonder avontuur waarin alles kan en mag. Dat klinkt fijn toch!

Schaatspret!
Wil je in de komende vakantie schaatsen? Kom dan naar de Jaap Eden IJsbaan! Op 23, 24 & 27 dec. en 30, 31 dec. & 2, 3 jan. kan je met allemaal leeftijdsgenoten op cursus!
 
Kruimeltje!
Kom op 22 december de kinderfilm-klassieker 'Kruimeltje' kijken in het Kriterion! Word zelf een kruimeldief en bak deze dag lekkere koekjes om op te peuzelen tijdens de film!

Een muzikale reis
Weet je welke liedjes kinderen in andere landen luisteren? Kom er achter en ga mee op deze muzikale reis om de wereld op 19 januari in Het Concertgebouw. (4+)

Buurman & ... (4+)
De bekende klussers komen 5 januari naar het DeLaMar theater voor de nieuwe familievoorstelling! De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust, kom je ook kijken?

Help de Eekhoorn!
Help de Eekhoorn op 22 dec. zoeken naar de verstopte nootjes in het Amsterdamse Bos!(2-6 jr) De voorraad van Eekhoorn blijkt weg te zijn, een grap van vriend Beer... Wat nu?

Heelalbeuker (9+)
Een muzikale voorstelling in een donkere kroeg midden in de stad, voor kinderen èn volwassenen. Te zien en te horen in Theater de Krakeling in de kerstvakantie?

Leuk Kerstcadeau!
Met Entrée Junior van Het Concertgebouw ontdekken kids de wereld van de klassieke muziek op een heel leuke manier! Tof om cadeau te geven en nu met bijzonder extraatje!

Tof kerstfestival!
Kom je ook naar Meis! (6+)? Een enorm spannend en humoristisch sprookje in het Plein Theater. De kleine Meis ontdekt een wereld vol pratende dieren. Ga mee op avontuur!

Op stap met Mozart
Maak 3 & 4 januari kennis met de wereld van het wonderkind Mozart in het DeLaMar theater! Angela Schijf creëert een magisch universum met een heel
spannend verhaal! (6+)

Notenkraker 4+
Op 22 december brengt Frank Groothof dit prachtige muzieksprookje van Tsjaikovski. Jong talent uit Rusland en Nederland speelt de sterren van de hemel in het Oba theater.

Wintercircus
Wintercircus Zanzara op het Westergasterrein zit vol coole live muziek met een onalledaags sausje! Hier wordt circus, straattheater en nog veel meer gemixt in een moderne voorstelling.

Dudok Quartet (8+)
Wat is het geheim van een strijkkwartet? Kom er achter op zondag 5 januari in het Muziekgebouw! Dieuwertje Blok neemt jou én al je vragen mee in dit Open je Oren!-concert.

De Grote Boze Vos
Wie is er bang voor De Grote Boze Vos? Niemand lijkt het... Kom lachen om deze leuke, hilarische animatiefilm. Te zien in: Rialto, EYE, Filmhallen en het Ketelhuis. (4+)

Reis door de Kerst
Kom 18 december naar de Noorderkerk en maak met de hele familie een kerst-reis door de Jordaan! Stap in het kerstverhaal met een leuke speurtocht door de Jordaan! Reis samen mee!
 
Woezel en Pip ea
Oog in oog staan met jouw favoriete tv-held? Het is een droom voor elk kind! Bij het Peuterfestijn op 29 dec. in de Schouwburg Amstelveen kan deze wens zomaar uitkomen!

TimTim (2-6 jaar)
Timmer mee bij deze reis van twee timmermannen op 29 dec. in het DAT! Theater! Kom in je pyjama naar de voorstelling, want er zijn spelletjes en warme chocolademelk na afloop!
 

Op zoek naar nog meer uitjes in de kerstvakantie? In onze UItagenda vind je een overzicht per dag!