Sinterklaasboeken Tips van de expert

7 november 2018
In de Kinderboekwinkel is het altijd een beetje feest. Maar zo rond de feestdagen is het er he-le-maal geweldig! Heerlijk grasduinen door de mooie en leuke boeken, luisteren naar de enthousiaste en professionele adviezen en met een met liefde ingepakt boek naar huis. wat wil je nog meer? Oh ja: advies wat het leukst is voor jouw kind. Hieronder hun tips voor Sinterklaas! Kom je er snel een kopen bij hen?
Kolletje, het meisje met de toversokjes, en haar buurjongen Dirk willen de Sint wel helpen. En dat komt goed uit, want alle originele Pieten hebben ander werk gevonden. De nieuwe hulpjes van Sint krijgen prinsen- en prinsessenpakken, en dat vinden de twee hélemáál geweldig. Het is tover-Sint- pret voor vierplussers.
Kolletje en Dirk, o, kom er eens kijken, Pieter Feller en Natasha Stenvert, Uitgeverij L.S, €5,99

Met Prinses Arabella kunnen pukkies mooi mee-fantaseren. Het is toch prachtig als je geen cadeautje van Sinterklaas krijgt, maar gewoon, de hele Sinterklaas? De Sint zelf is er beduusd van. Hij? Een cadeau? En hoe kan hij zijn werk nu nog doen? Hoe komen de cadeautjes bij alle kinderen van het land? De kleine prinses weet raad.
Prinses Arabella en de Sint, Mylo Freeman, Uitgeverij De Eenhoorn, €14,50

De Pakjespiraat staat al een paar jaar op ons lijstje van lievelings-Sint-boeken. De reeks “de piraten van hiernaast” gaat over een piratenfamilie die hun roversboot op het vasteland zetten, een slotgracht graven en hun haai erin rond laten zwemmen. De boevige piraten zullen zelf niet zo snel cadeautjes van de Sint krijgen. Dus gaat Opa Donderbus op pakjesrooftocht.
De pakjespiraat, Reggie Naus, Uitgeverij Ploegsma, €13,50

De beste hulpjes van de Sint zijn de kattenpieten. Zonder hen komen er geen cadeautjes door de schoorsteen. Maar als er een hond naast de kachel zit, laten de katten het afweten. Wie zou Sint kunnen helpen? De dappere muizen misschien?
De beroemde dichter Bette Westera en illustrator Barbara de Wolff geven het oude verhaal een
nieuwe invulling met Wie durft, zegt Sinterklaas. Levendig uitgever, €14,95

In Piet en Sint en het Slimme kind, zorgt ook Gerda Dendooven, voor een nieuw verhaal. Sint en Piet moeten door storm en regen over de daken. Totaal verkleumd en verkleurd komen ze bij Lou, die ze helpt met goed advies, een warm bad en schone kleren. Voortaan gaan Sint en Piet niet meer over daken en door schoorstenen, maar gebruiken ze gewoon de voordeur. Dat is ook minder roetig.
Querido, €13,99

Voor de aller-allerkleinsten zijn er ook Sinterklaas-boeken, want zelfs Nijntje zet haar schoen. Het is een kartonnen omdraaiboekje, want aan de andere kant zingt Nijntje voor Sinterklaas. Leuk hoor. Lief, ook.
Nijntje, Sinterklaas omdraaiboek, Dick Bruna, Uitgeverij Mercis, €7,50

Niet alle boeken over Klaas gaan over Sinterklaas. In Klaas kan alles, zie je TV-persoonlijkheid Klaas allerlei uitdagingen aangaan. Van ruimtereizen tot spioneren. Hij waagt zich alleen niet aan schoorsteentoerisme. Dat is meer iets voor echte Pieten.
Het boek is geschreven door Yannick Fritschy en Marleen Hoebe. Uitgever Billy Bones, €15,99

Al deze boeken (en heel veel andere) zijn te koop bij De Kinderboekwinkel op de Rozengracht 34, maar ook op de website www.kinderboekwinkel.nl

Door onze schoorsteen hoorden wij dat Sinterklaas op zaterdag 1 december zelf komt voorlezen in de Kinderboekwinkel. Om 11 uur. Hij neemt vast ook pepernoten mee.

Aby Hartog, manager van De Kinderboekwinkel

2 november 2018