15 leuke to go adresjes in Amsterdam

6 maart 2021
We kunnen door de lockdown helaas niet naar het restaurant. Maar gelukkig kun je bij heel veel restaurants een lunch, een diner, drinken of een ijsje afhalen. Zo steun je én de horeca én geniet je van heerlijk eten en drinken!
To go en afhaal adressen in Amsterdam
Amterdam zit vol van de leuke restaurantjes. Of je nou zin hebt in een warme choco met slagroom, een lekker taartje of een broodje... Alles kun je wel afhalen!

1. Poffertjes to go

Zin in ouderwets lekkere Hollandse poffertjes? In het weekend kun je heerlijke poffertjes afhalen bij de Poffertjesboot! De Poffertjesboot vaart op de Amstel en op de website kan je de vaarroute zien. 

2. Pizzabakkers 

Vlakbij het Noorderpark vind je de Pizzabakkers. Hier kun je lekkere Romeinse pizza's afhalen en thuis opeten (of bij lekker weer in het park!). Of je nou houdt van pizza margherita, spinaci of salami, De Pizzabakkers hebben het allemaal! En als toetje kun je genieten van een lekker kinderijsje.

3. Café Restaurant Amsterdam

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je bij Café Restaurant Amsterdam heerlijke koffie en maaltijden to go halen. Op de site staat voor elke (warme) gerecht hoe je deze het best kan opwarmen. Kinderen kunnen genieten van de warme choco.
 Café restaurant Amsterdam
Café Restaurant Amsterdam

4. De Boshalte

Als je een dagje naar het Amsterdamse Bos gaat kom je De Boshalte tegen. Bij deze Kiosk bij de ingang van het Bos kun je drinken to go halen, of een lekker ijsje. En daarna lekker weer het Bos in!

5. Hotel Buiten

Ook bij Hotel Buiten kun je van donderdag t/m zondag eten afhalen. Ze hebben hier heerlijke burgers, broodjes en frietjes. Maar je kan ook langskomen voor een lekkere warme chocomel voor de koude dagen of een heerlijk schepijsje voor de warme dagen!

6. Anne&Max

Op veel plekken in Amsterdam kom je Anne&Max tegen. Elke dag ben je welkom voor een lekkere warme chocomel to go. Lekker met een taartje of broodje!

Anne&Max
Anne&Max

7. De Tropen

Na een wandeling in het Oosterpark kom je Café De Tropen tegen. Hier kun je lekkere broodjes en drankjes afhalen, zoals een Broodje Aap met een Fristi. Deze kun je dan lekker in het Oosterpark opeten, of gewoon thuis!

8. De Huiskamer van Rembrandt

Ook het gezellige buurtcafé De Huiskamer van Rembrandt is open voor koffie to go, lunch en lasagna.  

9. Terrasmus

De hele week kun je langskomen bij Terrasmus voor een to go menu of drankje. Zoals een lekkere tosti, een hemelse brownie, een warme choco met slagroom of een frisse appelsap. Terrasmus vind je in het Erasmuspark dus je kunt alles meenemen voor een picknick in het park!

10. Park Kiosk 

Zowel in het Amstelpark als in het Beatrixpark kom je de Park Kiosk tegen. Na een middagje spelen in het park kun je hier lekker ijsje halen als afsluiter. Met keuze uit veel verschillende smaken zit er altijd wel iets bij voor jou!

11. De Duikelaar (Sloterplas)

Ook bij Watersportcentrum De Duikelaar kun je wat lekkers to go halen. Ze hebben veel taartjes, broodjes, gebakken rijst en heerlijke drankjes... Lekker hoor!

12. Pompet 

Midden in het Noorderpark vind je Restaurant Pompet. Hier kun je spontaan langskomen voor een goed gevuld broodje of een frietje. Lekker om to go mee te nemen en op een mooi plekje in het Noorderpark op te eten!

Pompet
Pompet in het Noorderpark

13. IJssalon Ijskoud de Beste 

Na een wandeling of speeldag in het Noorderpark heb je vast wel zin in wat lekkers! Bij Ijssalon Ijskoud de Beste kun je ijs, milkshakes, warme wafels en appeltaart afhalen. Wat is jouw lievelingsijssmaak? Koekie caramel, aardbei, cake beslag, oreo of misschien Kinder Bueno? Keus genoeg!

14. Pllek 

Gelukkig Stadsstrand Pllek mag blijven tot 2025! Een heerlijke spot aan het IJ op het NDSM terrein. Waar je in de zomer met je voetjes in het zand kan chillen. Snuif nu even de sfeer op in een to go.

15. Noorderlicht

Cafe Noorderlicht is ook zo'n relaxte plek op het NDSM terrein. En naast een fijne to go nu ook een kinderspeurtocht langs de Graffitikunst op het terrein. Ultieme kidsproof combi!