21 Toffe Nazomertips

9 september 2021
Alweer een beetje aan het schoolritme gewend? Wij nog niet helemaal. Gelukkig is het nieuwe Uitseizoen begonnen. En hoe! We worden weer helemaal blij van onderstaande tips!

KinderMuziekFestival

De Balcony players, De Glazendraaier, Janne & de Vogels en het altijd vrolijke Samba Salad: Een greep uit de te gékke optredens op het KinderMuziekFestival! Wij gaan dit jaar weer! Kies jouw favoriete combi op zaterdag 11 of zondag 12 sept. Boek nu met Kidsproof korting!

Kleutersinfonietta's 4-5 jaar

De 2 kleutersinfonietta's in Het Concertgebouw zijn elke keer weer een feestje want iédereen mag meedoen! 's Nachts klinkt alles anders in Wie zet 's nachts de sterren aan of ga op reis met opa Stradivarius in Haren & Snaren. Bekijk de data & boek!

Het verhaal van Anders 8+

Wat als er een plek zou zijn waar alles gewoon heel anders is? In deze humoristische danstheatervoorstelling gaan veel dingen niet zoals in de normale wereld. Regels gaan op de schop! Op zondag 12 september in de Meervaart.

Lanter & Fanter middagen

Kennen jullie Lanter en Fanter al? Het zijn de huismuizen van Podium Mozaïek en dol op theater, workshops en ... kinderen! Ontmoet hen op Lanter & Fanter dagen en geniet met papa, mama, opa of oma van de familievoorstellingen!

Maakplaats 021

Wil jij graag dingen maken? Aan de slag met een lasersnijder, 3D-printer of andere technieken en materialen? Of verhalen bedenken, schrijven of filmen? Kijk dan snel wat er in Maakplaats 021 bij de OBA bij jou in de buurt te doen is! 8+ Meld je aan!

OCCII voor alle kinderen

Ken je OCCII Kinderpret al? Op deze stek aan de westkant van het Vondelpark is het woensdagmiddag dikke lol! Doe mee met een workshop of geniet van een voorstelling. Iedere woensdag is anders, maar het is altijd leuk! Al vanaf 2+

Musical4daagse

Kom zingen, dansen en acteren tijdens De Musical4daagse in de herfstvakantie. In 4 dagen maak je een echte voorstelling die je afsluit met een optreden voor publiek. En dat op het podium van Schouwburg Amstelveen!

Kom ook turnen!

Hou je van koprollen, ringzwaaien en trampolinespringen? Wil je graag sterk én lenig worden? Dan is turnen écht iets voor jou! Bij Turnvereniging Wilskracht hebben ze nog een paar plekjes vrij voor nieuwe Epke's! Met gratis proefles!

Echt zo'n leuke BSO

BSO Small Villa is echt een pareltje. Kinderen spelen er heel veel buiten. Ze organiseren uitstapjes, workshops en gaan creatief aan de slag. En, extra leuk: Op woensdag mag je bestie gewoon mee komen, zomaar! Lief toch?

Painting or pancakes?

Hou je meer van schilderen of meer van pannenkoeken bakken? Of allebei? Amsterdam Tales organiseert voor kids in september iedere zondag een leuke workshop: Painting in Kas Keerweer, Pannenkoeken bakken bij...Pancakes! Welke kies jij?

Leesspin leest buiten voor

Wauw, wat een heerlijke plek hè? Nou híer leest de Leesspin iedere laatste zondag van de maand voor. Gratis! Poppenkastpop Miek en haar dieren-vrienden maken van alles mee. En jij mag komen luisteren! Helemaal leuk toch?

Nieuw: Sir Winston gameparty

Ken je Sir Winston Fun & Games al? Hier vier je echt een fantastisch Game feestje! Reserveer je eigen feestkamer voor taart & limo. En ga de strijd aan met je vriendjes in de nieuwste games, arcadespelletjes of air hockey. Dikke fun!

Binti: film + workshop

Gelukkig we kunnen weer naar de film! En bios Kriterion organiseert er ook weer een toffe activiteit bij. Deze keer de Vlaamse film Binti mét schilderworkshop. Dat wordt een te gekke middag. Dus zet 26 september maar in je agenda!

Tik Tok Dansfeestje

Gek op dansen én Tik Tok? En moet er binnenkort een feestje gevierd worden? Dan is dit Tik Tok Dansfeestje echt een hit. Onder leiding van Tik Tok Creator Carmen leren de kids de leukste dansjes en krijgen ze tips om veilig te Tiktokken!

Zelfpluk op de Olmenhorst

Vanaf 11 september kunnen we weer heerlijke biologische appels en peren plukken bij Landgoed de Olmenhorst. Ieder jaar een favoriet gezinsuitje! Met leuke extra activiteiten zoals poppentheater en ponyritjes. Laarsjes aan en plukken maar!

Open dag bij de varkens!

Vijfsterrenvarkensboer De Herkomst in de Tuinen van West gooit zondag 12 sept. zijn deuren open. Kom je kijken hoe ze rondstruinen in de groene weide of knorren in de modderpoel? Maak een selfie en doe mee met de varkensquiz! 

NIEUW: Koos de Koala

Kijk dit is Koos. En Koos weet alles van natuur en klimaat. En hoe wij samen de wereld een pootje kunnen helpen groener te worden. Lees zijn prentenboek vol avonturen of bekijk de youtube filmpjes. Vol met leuke en slimme gezinstips! 

Plastic vissen met Stromma

Zaterdag 18 sept. is het zover: World Clean Up Day! Stromma - je weet wel van de rondvaartboten, sloepen en waterfietsen - doet mee! Stap gratis op een van de twee punten in de stad op én help plastic vissen! Superleuk & nuttig! Er zijn meerdere River Cleanup startpunten.

Theaterlessen van start!

Leuk! De jeugdtheaterlessen in het Plein Theater gaan weer van start. Toffe lessen voor kinderen van 6 t/m 12. Met een eind voorstelling voor vrienden en familie in de theaterzaal! Doe je mee met de proefles op woensdag 15 september? Een proefles is mogelijk.

NIEUW: VR Kinderfeestje!

VR-wandelen over de rand van een hoog gebouw, strijden tegen de cowboys of racen in de achtbaan...alles lijkt zo eng echt bij het A'DAM VR Gamepark! Een topplek voor een kinderfeestje met durfals. Evt met LOOKOUT & schommel.
 

Gezocht: Reporters!

Woon je in Amsterdam (Noord) en lijkt het je tof om verslag te doen over leven in Noord? Interviewen, verhaal schrijven, strip of puzzel maken? Kom dan bij de NOORDKrANT! Met een ontwerper en fotograaf maak je een échte krant. Aanmelden voor 13 sept!

Voor alle nazomertips, bekijk onze Uitagenda!