Uitjes en feestjes die weer mogen, muzikale en zwemlessen en leuke thuis tips!

16 maart 2021
Hebben jullie ook zo'n zin om weer leuke dingen met je gezin te ondernemen en de verjaardag van je koter op een originele manier te vieren? Deze tips voor leuke uitjes, muzikale clubjes, zwemles en superleuke verjaardagsfeestjes zullen je vast inspireren!

Een lied voor de maan

Ken je dit boek van Toon Tellegen; over een eenzame mol en een trieste maan? Mathilde Wantenaar maakte er een kinderopera van. Zondag 21 maart gaat de voorstelling online in wereldpremière bij De Nationale Opera. Voor jong en oud en GRATIS.

NIEUW: PaasTekenTafelkleed

Maak Pasen extra vrolijk met dit toffe TekenTafelkleed! Wil jij je gezin met iets leuks verrassen bij het paasontbijt? Wij ontdekten deze kleurkleden: Stiften of potloden erbij en kleuren maar! PS: ook gaaf om cadeau te doen aan opa & oma!


Deze top feestjes mogen weer!

Actieve kinderfeestjes

Yeah, bij UP Events kan je weer toffe kinderfeestjes vieren! Nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit om lekker te bubbelvoetballen, lasergamen, VR, archery tag, boogschieten of graffiti… of misschien wel een combi!

Feestje tussen de pony's

Hét perfecte feestje voor ponyliefhebbers vier je bij Stichting Waveren. De lieve viervoeters mogen jullie knuffelen, poetsen en er natuurlijk op rijden! In overleg met de juf ga je spelletjes doen, een buitenritje maken of een lesje doen.

Blokarten tijdens je feestje

Wil je iets spectaculairs tijdens je feestje? Boek dan een blokartfeest bij Wind 'n Wheels en race samen met je vriendjes. Naast landzeilen kan je ook skatey rijden, boulderen of archery tag doen. Wij gingen je voor en vonden het te gek!

Een sportief partijtje

Voor alle energiebommetjes organiseert Sport4Kidz op 3 verschillende locaties in Amsterdam sportieve workshops in de buitenlucht. Je kunt kiezen uit beachsport, verschillende balsporten, archery tag en bubbelbal. Wat kies jij?

Leuk na schooltijd

NIEUW: Gitaarlessen (5+)

Zoek je gitaar-, ukulele- of baslessen? De Gitaaracademie L.A.Mayer in Amsterdam West is nieuw op Kidsproof. Wát een topplek om je eerste techniek te leren. Alleen of in een groepje. Al na een paar lessen speel jij je eerste liedje!

FanWorks Musicals

FanWorks heeft de leerlingen lang moeten missen, maar gaat er nu weer vól tegenaan! Lijkt het jouw kind leuk om van professionele docenten te leren zingen, dansen en acteren? Schrijf hem of haar dan in voor de lessen in Amsterdam! Een gratis proefles  is mogelijk.

Telekids Musicalschool

Je zoon of dochter op het podium van een echt theater? Schrijf jouw talent NU in voor een proefles bij Telekids Musicalschool. Ze zitten op maar liefst 5 plekken in Amsterdam. De theaterweekenden in juni zijn al geboekt! Meld je nu aan.

Hoera, weer zwemlessen

Hè gelukkig, ze mogen weer: de zwemlessen! Echt wel heel handig in ons kikkerwaterlandje. En kinderen zijn meestal dol op zwemmen! Ben je op zoek voor jouw kleintje? Hier staan alle zwembaden op een rij.


Laten we leuke dingen doen

Shoppen bij JPH store

Met de lente in zicht kriebelt het en willen we ons weer eens in een nieuwe outfit steken. JPH Store is zo'n fijn adresje waar je zowel voor jezelf als voor je koter slaagt. Naast mooie merken hebben ze leuke kadootjes! Er is ook een webshop.

6 Kinderspeurtochten

Ga op avontuur met je spruit en ontdek de stad of de natuur rondom Amsterdam met een van deze 6 speurtochten. We hebben er een aantal gedaan en zijn er super enthousiast over. Lekker buiten, in de benen en we leren ook nog wat!

Narcissen plukken!

Jippie: De Pluktuin Amstelveen opent vandaag haar deuren eh, tuin weer! De narcissen staan nét in bloei. Dus kom vlug een vaasje schilderen en pluk er meteen een mooi bosje narcissen voor! Max 3 groepjes per uur, dus coronaproof. Ook leuk voor je verjaarsdagsfeestje.

He vrolijke pannenkoek!

Vrijdag is 't Nationale Pannenkoekdag. Normaal dé dag om pannenkoeken naar ouderen te brengen. Dat kan door corona nu niet. Zelf pannenkoeken eten mag natuurlijk WEL. Stuur je opa en oma toch gewoon een foto van je creatie? ;-)

Welke kunstwerk kies jij?

Heb je wel eens gevaren of gelopen langs de lichtkunstwerken? Dit najaar gaat de tiende editie van het Amsterdam Light Festival van start. En jij kunt nu mee beslissen welke kunstwerken van de vorige 9 hier in terug komen! Tof. Stem mee voor 20 maart.

Landelijke Opschoondag

Tijdens je ommetje door de wijk kwam je vast rommel tegen. Hoe leuk is het om met de hele buurt er tegelijk een heuse Opschoondag van te maken? Zaterdag zijn er 100 acties waar je kan helpen. En gewoon in je eigen buurt kan ook! Bekijk de acties in jouw buurt.

Doe de kieswijzer

Deze week zijn de verkiezingen dus hebben we onze kinderen gevraagd de Kieswijzer voor Kinderen in te vullen. En dat levert echt leuke discussies, onverwachte uitkomsten en lollige antwoorden op. Zeker even doen!