Vakantie in TropenmuseumTerug naar het overzicht

Kom in de herfstvakantie naar het Tropenmuseum en doe mee aan leuke activiteiten!
Deze herfstvakantie kun je bij het Tropenmuseum kennis maken met de ondeugende en slimme spin Anansi uit de West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische volksverhalen. Er zijn genoeg leuke activiteiten!

Maak een Animatiewiel (4+) | Bij deze Cinekid Anansi Activiteit ga je aan de slag met je eigen Fenakisticoop. Deze minianimaties zijn eigenlijk de voorlopers van de GIFjes die we tegenwoordig rondsturen.


Greenscreen (4+) | Tijdens deze workshop van Cinekid stap je in de wereld van Anansi de spin. Doe een scene na uit het boek Anansi en de gulzige tijger! 

Maak een flipboekje (4+) | In deze Cinekid workshop kom je te weten hoe je zelf een heel korte tekenfilm kunt maken met een flipboekje. 

Tropische vogels (7+) | Tijdens de KinderKunstBiënnale kun je in het Tropenmuseum je mooiste vogel uit het Surinaamse regenwoud maken. Er is genoeg inspiratie!

Voorleeskwartier met Iven Cudogham (4+) | Ga lekker zitten, auteur Iven Cudogham gaat voorlezen uit het prentenboek Anansi en de gulzige tijger. 

Kijk, lees en luisterhoek (4+) | In deze hoek kun je kijken en luisteren naar een Anansi filmpje, of ga zelf lekker lezen in het prentenboek!

Sabi Suriname Tour (6+) | Ontdek op het Suriname-depot een tot nu toe onbekende wereld: de Wereld achter de Dingen. Familietours starten elke 10 minuten. 

Diá de Muertos (4+) | In Mexico worden jaarlijks de doden herdacht met een groot feest dat Día de Muertos (dag van de doden) heet. Vier mee en maak je eigen papel picado slinger.

Naast deze leuke activiteiten zijn de tentoonstellingen Cadeau, hoezo? en Sabi Suriname een echte aanrader voor kinderen!

Kom je ook? Klik op de roze button voor meer informatie en tickets!

Tip: kijk in de Uitagenda voor meer herfstvakantie uitjes!

Het Tropenmuseum

Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam
Openingstijden

Elke dag open in de herfstvakantie
Zie website voor data en tijden van de activiteiten

Prijs Activiteiten gratis met entreebewijs Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

YES....herfstvakantie!

YES....herfstvakantie!

En wow, wat is er weer veel leuks te doen in Amsterdam! Gezinsuitjes, stoere activiteiten, jeugdvoorstellingen, speurtochten, mooie familieprogramma's in musea, kindvriendelijke wandelingen....echt te gek!

Bekijk snel wat er te doen is!