Willet-HolthuysenTerug naar het overzicht

Ontdek hoe deftige mensen vroeger leefden, bij het Willet-Holthuysen in Amsterdam.
In de 19e eeuw was dit gebouw het woonhuis van een rijk echtpaar. Tegenwoordig is het pand voor iedereen toegankelijk en kun je een kijkje nemen in de indrukwekkende balzaal, de tuinkamer, de eetkamer en alle andere luxe afgewerkte kamers in het huis. Het Huis Willet-Holthuysen is geschikt voor alle leeftijden. Ideaal voor een uitje met het hele gezin dus!

Activiteiten
Dit huis biedt allerlei leuke activiteiten aan, voor jong en oud!

Kinderen uit groep drie en vier krijgen de kans om in de huid te kruipen van het echtpaar dat vroeger in dit pand gewoond heeft. Hoe gedroegen deftige mensen zich vroeger eigenlijk? Hoe spraken ze elkaar aan, en zouden ze smakken tijdens het eten?

Voor de kindjes uit groep één en twee is er 'Muis in het Grachtenhuis'. Dit is een interactieve rondleiding waarin de kinderen samen met een muis op pad gaan door het huis. Er wordt gezongen, de spulletjes in de kamers worden allemaal goed bekeken en vergeleken met 'nu'.

Voor meer informatie over dit prachtige huis kun je op de roze button klikken.

PS: in onze Uitagenda vind je alle actuele activiteiten van het Willet-Holthuysen museum!

Museum Willet-Holthuysen

Herengracht 605
1017 CE Amsterdam
Openingstijden Maandag t/m vrijdag: 10 - 17 uur
Weekenden & feestdagen: 11 - 17 uur
Prijs Kinderen t/m 17 jaar: .€4,50 Volwassenen: €9 Vanaf 1 januari 2018 kinderen t/m 17 gratis, volwassenen €10 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De agenda van Sinterklaas in Amsterdam

De agenda van Sinterklaas in Amsterdam

De Sint is zo lief om elk jaar weer zijn agenda met ons te delen. Zo weten wij wanneer hij waar is. En natuurlijk vroeg hij ons zijn agenda met jullie te delen, dus bij deze!

De agenda van Sinterklaas