Amsterdam in vuur en vlamTerug naar het overzicht

De uitvindingen van Jan van der Heyden zijn te zien tijdens de tentoonstelling Amsterdam in vuur en vlam!
7 april tot en met 6 augustus is er een tentoonstelling over Jan van der Heyden te zien. Kom naar de tentoonstelling Amsterdam in vuur en vlam! Een super leuk familieuitje!

Met de Kinderkijkroute kunnen kinderen zelf door de tentoonstelling lopen, op zoek naar spannende details en leuke weetjes. Zelf een brand blussen? Dat kan in het digitale Brandblusspel. Daar kom je er achter hoe belangrijk en bijzonder de uitvinding van Jan van der Heyden was.

De tentoonstelling eindigt in een echte werkplaats. Daar is een animatie te zien over de uitvindingen van Jan van der Heyden, gecombineerd met een film over jonge uitvinders in de stad nu: leerlingen van het Metis Montessori Lyceum. Ook kun je in een werkplaats zelf aan de slag met bouwen, puzzelen en uitvinden.

Buiten de tentoonstellingsruimte is een plek ingericht voor de jongste bezoekers: met kleurplaten, boeken en spelletjes.


Speciale Familierondleiding

Met een speciale Familierondleiding op 28 juni, 9 juli, 16 juli en 26 juli.


Klik op de roze button voor meer informatie over deze tentoonstelling.
Tip: Op zoek naar nog meer leuke uitjes? Neem een kijkje in de Uitagenda.

Stadsarchief Amsterdam

Vijzelstraat 32
1017CB Amsterdam
Openingstijden 7 april tot en met 6 augustus Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Er op uit in juni

Er op uit in juni

Juni vinden we altijd zo'n fijne maand. Met vaak mooier weer, vrolijke kinderen en de vakantie in zicht. Dus lekker naar buiten en eropuit! Check snel onze uitagenda met alle uitjes in juni.......

Naar de tips!