Dwalen door AmsterdamTerug naar het overzicht

In deze tentoonstelling ga je op ontdekkingsreis door de oude binnenstad van Amsterdam!
Van 1 april t/m 31 juli 2022 is in het Stadsarchief Amsterdam de tentoonstelling Dwalen door Amsterdam te zien. Met tekeningen en schilderijen van de bekendste onbekende tekenaar van Amsterdam: Gerrit Lamberts (1776-1850). Zijn charmante en levensechte tekeningen van de stad in de eerste helft van de 19de eeuw hebben een onmiskenbaar Amsterdamgevoel.

De tentoonstelling is een ontdekkingsreis door de (oude binnen)stad, waar wordt gewerkt, gespeeld en gewandeld. Speciale aandacht krijgen historische gebeurtenissen zoals de invoering van guillotine in 1812 en de instorting van het Oost-Indisch Zeemagazijn op Oostenburg in 1822.

In een apart gedeelte van de tentoonstelling wordt Lambert’s leven belicht.

Meer weten over de tentoonstelling? Luister dan de audiotour of doe een rondleiding! Speciaal voor de jonge bezoekers (10+) is er een quiz-audiotour. Kijk goed, kies het juiste antwoord en scoor zoveel mogelijk punten! Of stel met XL-magneten een stadsgezicht samen, met karakters en scènes uit tekeningen van Lamberts.

Extra fijn: kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!

Klik op de roze button voor tickets!

Tip: meer toffe uitjes vind je op de Eropuitpagina!

Stadsarchief Amsterdam

Vijzelstraat 32
1017CB Amsterdam
Openingstijden 1 april t/m 31 juli 2022 Prijs Kinderen tot 18 jaar: gratis
Volwassenen: €7,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Er op uit in juni

Er op uit in juni

Juni vinden we altijd zo'n fijne maand. Met vaak mooier weer en vrij dagen, zoals Pinksteren. Dus lekker naar buiten en eropuit! Check snel onze uitagenda met alle uitjes in juni.......

Naar de tips!