icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Meivakantie in het MuseumTerug naar het overzicht

Bezoek Het Scheepvaartmuseum deze meivakantie vanuit huis, online is genoeg te beleven!
Helaas mag je in de meivakantie Het Scheepvaartmuseum nog niet bezoeken. Maar niet getreurd, online is genoeg te doen en te zien!

Online vind je op de site video’s, podcasts, leuke kinderactiviteiten en nog veel meer om het museum online te bezoeken!

De activiteiten:
Vlogs van de museumgidsen - De ene gids vertelt een verhaal, met de ander voer je samen een opdracht uit. Maak bijvoorbeeld een schattenbuidel voor je mooiste vondsen en ga op scheepssafari!
Maak een periscoop - Experimenteer met licht: maak een periscoop zoals duikboten ook hebben! Hiermee kun je om hoekjes en over muurtjes heen kijken. 
Rinus de rat in de haven (3+) - Waar is Rinus? Niemand kan hem vinden! Help jij museumgids Marit zoeken? Leuk filmpje voor de kleine kinderen.
Stadswandeling door de oude haven - Loop een écht rondje door de oude Amsterdamse haven. Museumgids Enzo neemt je mee op pad. Als je in de buurt woont kan je het kaartje downloaden en loop je het rondje lekker mee!
We liggen voor pampus (12+) - Misschien ken je deze uitdrukking wel. Maar waar komt het eigenlijk vandaan? Cockie vertelt je hier meer over in deze video.
Maritieme spreekwoorden (7+) - We hebben heel veel spreekwoorden met een maritiem tintje! Waar komen al die uitdrukkingen vandaan? Kom erachter!
Kleur en vouw je eigen bootje (3+) - Maak je eigen versie van het VOC-schip! Bepaal zelf hoe hij eruit ziet. 

Klik op de roze button voor de activiteiten!

Tip: meld je aan voor de nieuwsbrief van Kidsproof en blijf zo op de hoogte van de leukste uitjes en tips!

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Meivakantie... wat kan er wel?

Meivakantie... wat kan er wel?

Heerlijk even vrij. En gelukkig kan er langzaam al iets meer: speeltuinen, terrasjes, natuur en leuke wandelingen voor buiten. En voor regendagen hebben we ook ideeën. Check hier de uitjes per dag

Naar uitagenda