Scheepvaartmuseum onlineTerug naar het overzicht

Het Scheepvaartmuseum ligt voor Pampus, maar online kun je van alles bezoeken!
Het Scheepvaartmuseum is een van de leukste kindermusea. 

Door het coronavirus ligt het noodgedwongen voor Pampus, maar dat betekent niet dat het museum en de collectie niet toegankelijk zijn. Totdat ze de deuren weer openen, vind je hier video’s, podcasts, leuke kinderactiviteiten en nog veel meer om het museum online te bezoeken!Alvast een voorproefje van de activiteiten:
Vlogs van de museumgidsen - De ene gids vertelt een verhaal, met de ander voer je samen een opdracht uit. Maak bijvoorbeeld een schattenbuidel voor je mooiste vondsen en ga op scheepssafari!
Maak een periscoop - Experimenteer met licht: maak een periscoop zoals duikboten ook hebben! Hiermee kun je om hoekjes en over muurtjes heen kijken. 
Maritieme knopen - Hoe zorg je dat je schip blijft vastliggen aan de kant, of dat je de zeilen kunt hijsen? Juist, met knopen en steken! Hier vind je maritieme knopen om zelf mee aan de slag te gaan.
Matrozentraining - Kapitein Franziska geeft een training voor alle kleine matrozen thuis en een inkijk in het leven aan boord zo’n 300 jaar geleden.
Dare to discover - Reizen door de tijd? Het kan met de spectaculaire Virtual Reality tijdreis 'Dare to Discover - a VR journey'. Beweeg je telefoon of gebruik je muis om rond te kijken, hoe vet is dat?!

Klik op de roze button en kies jouw activiteit !

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lockdown

Lockdown

Voorlopig zitten we door corona nog in een lockdown. Gelukkig zijn er uitjes die WEL kunnen. Sommige online, sommige buiten. Kijk snel wat wel kan.

Naar de uitjes