Food in voorjaarsvakantieTerug naar het overzicht

De voorjaarsvakantie in Het Scheepvaartmuseum heeft een voedsel-tintje! Er is superveel te doen.
Het vakantieprogramma van Het Scheepvaartmuseum heeft dit jaar een voedsel-tintje. Duik in de wereld van koffie, loop de boodschappenroute en leer hoe eten aan boord van het VOC-schip vroeger bewaard werd. 

En wist je dat kinderen t/m 12 jaar oud gratis naar binnen mogen?

Koffievloot
Oude koffieprut uit het restaurant krijgt een nieuw leven tijdens deze vakantie. Teken je schip, dompel het in (koffie)water en bepaal de waterstand. Jouw tekening wordt onderdeel van een grote koffievloot.

Boodschappenroute
Ga zelf op pad met de boodschappenroute. Samen met je familie ontdek je alles in het museum wat met schepen én met eten en drinken te maken heeft. Kom snel je boodschappenlijstje halen!

Kleur-doe-plaat Zeemonsters
Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat is gemaakt door Kwennie Cheng die ook Duiker Doris tekende.

Pekel mee
Ga mee naar de kombuis van de VOC-replica en leer over het eten aan boord. En wist je dat oude manieren om eten houdbaar te maken nog steeds bruikbaar én lekker zijn? Ontdek en proef het zelf!

Waar is mijn noedelsoep?!?
Dit vrolijke prentenboek van Chee-Han en Reza Kartosen-Wong introduceert diverse gerechten in Nederland. Ontdek verschillende gerechten en deel na het voorlezen jouw favoriete eten door het zelf te tekenen. Op zondag 25 februari om 11.00 uur komen Reza en Chee-Han Kartosen-Wong langs om hun vrolijke prentenboeken voor te lezen!

Natuurlijk zijn ook de vaste tentoonstellingen 'Het verhaal van de walvis', 'Duiker Doris' en de Junior Audiotour te bezoeken!

Klik op de roze button voor meer informatie.

Bekijk leuke vakantiekampen in de buurt!

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Openingstijden Van 10 t/m 25 februari 2024 Prijs Zie website. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Voorjaarsvakantie!

Voorjaarsvakantie!

YEAH, vakantie! De Uitagenda staat bommetje vol met allemaal leuke uitjes. Ga snel snuffelen!
Veel plezier.

Naar de Uitagenda!