icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters
icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters

Maak je eigen game!Terug naar het overzicht

Maak je eigen game tijdens het Lyceo CodeLab. Deze zomer aan de Van Baerlestraat of online vanuit huis.
Lyceo laat je deze zomervakantie kennis maken met het Lyceo CodeLab! Een 4- of 5 daagse activiteit in Amsterdam aan de van Baerlestraat of vanuit huis met het Online CodeLab!

Kan jij geen genoeg krijgen van jouw favoriete game? En vraag jij je weleens af hoe zo’n game gebouwd wordt? Tijdens CodeLab games maken leer jij, onder intensieve en persoonlijke begeleiding samen met leeftijdsgenoten, alles over programmeren. Uiteindelijk ga je zelf aan de slag en werk je aan alle ‘skills’ die je nodig hebt voor het maken van een eigen game.

De programmeertaal waarin je gaat werken is Java, waarvan je vast weleens gehoord hebt. Nogal wat games, die jij ongetwijfeld een keer gespeeld hebt, worden in deze taal ontwikkeld. Denk hierbij aan Flappy Bird, Pacman, Tetris en Pong. Aan het einde van CodeLab heb jij een te gekke game ontwikkeld die vrienden en familie kunnen spelen.

CodeLab games maken wordt aangeboden op level 1 en 2 voor kinderen uit groep 7/8.

Tip: Er zijn ook CodeLabs voor kinderen uit klas 1 t/m 3 van de middelbare school, namelijk: Microsoft Office, cybersecurity, websites maken en games maken. Check de website voor meer informatie.Meld je aan voor een leuke en leerzame activiteit in Amsterdam aan de van Baerlestraat of vanuit huis met het online CodeLab!

Bekijk hier alle mogelijkheden.

Durf jij het aan?
Kom deze zomervakantie achter je eigen pc vandaan en leer van ervaren begeleiders. Maak nieuwe vrienden en ontdek hoe creatief, uitdagend en vooral leuk programmeren is! Liever vanuit huis aan de slag? Meld je dan aan voor een online CodeLab. Klik snel door voor meer informatie en om je aan te melden!

Lyceo Locatie Amsterdam

Van Baerlestraat 13
1071 AL Amsterdam
Openingstijden zie website voor alle mogelijkheden Prijs €255 per kind Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

YIHAAA ZOMERVAKANTIE!

Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Amsterdam. We hebben een bomvolle uitagenda met activiteiten en gezinsuitjes. Kijk snel wat er te doen is in Amsterdam, vervelen is geen optie!

Check de leukste tip!