Bezoekerscentrum Nunspeet

3 november 2016
Heerlijk middagje vermaak: Kabouterpad, Dierenvriendjeswandeling of hulpboswachterwandeling! En in het bezoekerscentrum is ook nog heel veel leuks te ontdekken!

Wij, zoon Lieuwe van bijna 4 en ik, hadden op een gewone dinsdagmiddag ontzettend zin om naar het bos te gaan. We hadden de hele middag tot onze beschikking dus ik zocht een plekje waar we iets meer konden doen dan alleen wandelen en spelen in het bos.

Zo zijn wij in Nunspeet beland bij het Bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. En wat een goede keuze, want dit is zo'n leuk plekje! 



Wij zijn begonnen met de Dierenvriendjeswandeling. Dit was voor ons de perfecte combi, want je loopt over het Kabouterpad maar je doet opdrachtjes die met dieren en natuur te maken hebben. Je betaalt 5,- voor de wandeling met leuke opdrachten en 10,- borg voor de spulletjes die erbij horen. Wij zijn fan, voor kinderen vanaf 3 / 4 jaar is dit erg leuk. De opdrachten zijn laagdrempelig maar wel leerzaam. Wij hebben bijvoorbeeld een groeiende boom nagedaan, we werden groot, kregen takken en blaadjes en we hebben storm weerstaan! Verder hebben we een stuk getrippelt als een muisje op zoek naar eten en hebben we blaadjes heel goed bekeken en besproken!
Voor de oudere kinderen is er een wandeling waarmee je met een kompas je weg moet vinden, de hulpboswachterwandeling.

Na iets meer dan een uurtje hadden wij er genoeg van en het begon wat te sputteren, maar de opdrachtenboekjes geven ruimte om nog veel langer plezier te hebben! Omdat we een wandeling hadden gedaan hadden we gratis toegang tot de expositie in het bezoekerscentrum. En we hebben ons ook hier weer perfect vermaakt. We hebben enge dingen gedaan, zoals onze handen in een holle boom stoppen en dan voelen wat er in zit... een spin of een vleermuis. Brrr.... Er zijn verder lekker veel knopjes waar opgedrukt kan worden, waarna een uitleg komt. Ook heel speciaal, een bijenkorf met echte bijen erin die honing maken. Je mag alle luikjes open doen om de honingraat met eigen te kunnen zien!

Helemaal beneden is een flink kabouterdorp te bekijken! Een echte aanrader! Het dorp is donker als je aankomt en de kinderen kunnen het dorp zelf verlichten en zodra dit gebeurd is dan komt er van alles tot leven! Je ziet alle schattige kabouterhuisjes en alle bedrijvigheid eromheen. Maar pas op, er is ook een enge heks....

Voordat we weer in de auto stapten hadden we nog één opdracht! Bij de parkeerplaats staat een hoge uitkijktoren en deze moest natuurlijk beklommen worden! Gelukkig werd deze moeder met een beetje hoogtevrees goed begeleid door zoonlief! 

Is er nog energie over? Dan is er zelfs nog een goede speeltuin op het terrein en is er honger ontstaan, dan is er ook nog een leuk eethuisje!

Meer weten over het bezoekerscentrum en alle mogelijkheden? In de rubriek eropuit lees je meer over het Bezoekerscentrum Nunspeet!