De 16 lekkere én leuke pannenkoekenrestaurants in Apeldoorn en Deventer

7 juni 2023
Wij zijn gek op pannenkoeken! En wat boffen wij dus met het aanbod in Apeldoorn, Deventer en omgeving, want er zijn zoveel fijne pannenkoekhuisjes te vinden. Ze zijn er in allerlei soorten en maten! Hier 16 leuke pannenkoekenrestaurants die behalve een goede pannenkoek ook nog iets extra’s bieden!
De lekkerste pannenkoeken restaurants

Pannenkoekhuis De Honingpot Epe

In dit pannenkoekhuis staan kinderen echt centraal, elk kind wordt echt in de watten gelegd. Wachten op je pannenkoek is hier echt niet erg want er is een speelhoek en er zijn genoeg kleurpotloden en kleurplaten om je goed te kunnen vermaken.

De Boskabouter Nunspeet

In dit pannenkoekenhuis woont Nico de kabouter en hij wil iedereen gelukkig maken met heerlijke pannenkoeken! Ook ligt tegenover het restaurant het Kabouterpad van Nunspeet ligt. Dat wordt een mooie combi dus van lekker het bos in, en kabouters spotten, en gezellig pannenkoeken eten. Nog energie over? Dit pannenkoekenhuis heeft ook nog een speelweide, een skelterbaan en boerderijdieren!

Pannenkoekhuis Berg en Dal in Kootwijk

Dit pannenkoekenhuis is gelegen in misschien wel het schattigste dorpje van de Veluwe, Hoog Soeren. Het ligt echt midden in het bos maar ook vlakbij de grote Apeldoornse attracties zoals de Juliantoren, Paleis ’t Loo en de Apenheul. Het is dus de ideale plek om een dagje uit mee af te sluiten.

De Boskabouter in Vaasen

De Boskabouter is gezellig opgezet en heeft genoeg te spelen voor kinderen. Zowel binnen als buiten! En het allerbelangrijkste: lekkere pannenkoeken natuurlijk.

Pannenkoekrestaurant Kootwijkerduin

Neem vooral goede wandelschoenen mee voor het hele gezin, want het is een must om het eten van een pannenkoek te combineren met een goede wandeling. Dit restaurant grenst namelijk aan het Kootwijkerduin, een prachtig natuurgebied met heide, bos en zandverstuivingen.

Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst

Pannenkoekenhuis Voorst

Met recht een paradijs voor kinderen. Het restaurant is volledig in circusstijl ingericht. Maar pannenkoeken eten is hier bijna bijzaak want zowel binnen als buiten glimmen de speeltoestellen je tegemoet. Er is een draaimolen, er zijn draaiende theekopjes, botsauto’s en nog zoveel meer!

Pannekoekhuis Apeldoorn

Aan de Deventerstraat, bijna in het centrum, van Apeldoorn vind je dit pannenkoekhuis. Ook in dit restaurantje vind je die oud-hollandse, knusse sfeer. En er is hier erg veel keuze, variërend van simpel tot heel bijzonder! Misschien is de verschrikkelijke pannenkoek iets voor jullie? Voor de kleintjes is er een uitgebreide speelhoek!


De Brugkabouter Eerbeek

Combineer het eten van een pannenkoek hier met één van de vele leuke activiteiten die De Brugkabouter in Eerbeek aanbiedt! Er is een grote speeltuin, je kunt hier met het hele gezin midgetgolfen, of op zoek naar de uitgang van het maïsdoolhof! Is het mooi weer dan kun je zelfs kayakken op het Apeldoorns kanaal!


Reuvershoeve Brummen

Het maken van de perfecte pannenkoeken hebben ze bij De Reuvershoeve in Brummen tot een kunst verheven. Door de glazen wand zie je de koks alle koekenpannen beheren, alles wordt hier gedaan voor de allerlekkerste ambachtelijke pannenkoek. Na het eten van de perfecte pannenkoek is er heel veel te spelen. Er is een speeltuin, maar ook nog een kinderboerderij.

Pannenkoekenrestaurant De Veldkamp in Epe

Dit pannenkoekenrestaurant is een keer verkozen tot het op 1 na lekkerste pannenkoekenrestaurant van heel het land! Dat belooft wat en De Veldkamp doet er dan ook alles aan om de reputatie hoog te houden. De kids vermaken zich boevendien uitstekend in de kinderspeelhoek.


De Ossenstal in Epe 

De Ossenstal in Epe

Een heerlijk plekje in het bos! Bij mooi weer kan je lekker op het terras genieten, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Wij zijn fan van de kleurplaat pannenkoek! Tip: één van de Kinderbelevingspaden vertrekt vanaf De Ossenstal. Echt heel leuk om voor of na je pannenkoek te lopen. 

't Pannekoekhuis Ugchelen

Dit is de ideale locatie om met een complete familie een pannenkoekje te doen! Schuif aan één van de lange tafels en kies iets van de uitgebreide kaart die zowel voor kinderen als voor volwassenen erg fijn is!


Erve Brooks in Gelselaar

Van het lopen door het Blote Voetenland krijg je trek! Net als van het spelen in de onwijs leuke waterspeeltuin of in de hooischuur. Dan komt het goed uit dat je in de boerderij van Erve Brooks een lekkere pannenkoek kunt eten!

't Pannekoekhuis Olst

Dit pannenkoekenhuis is prachtig gelegen aan de dijk in Olst. Op het terras heb je een heel mooi uitzicht over de IJssel. Ook hier is een grote speelhoek te vinden voor de kinderen. Tip: kom met het pontje over vanuit Welsum. Altijd een belevenis voor de kids!

De Heikamp in Ruurlo

Van het eigen graan worden heerlijke pannenkoeken gebakken die al heel wat jaren goed in de smaak vallen tijdens landelijke smaaktesten. En super tof: bij het afrekenen ontvangen de kids een heitje. Hiermee kunnen ze direct naar de Heitjeshut. Dit is een blokhut met een soort automatiek vol Aardig-Heitjes: duurzaam speelgoed om uit te kiezen. 

Bonus tip: Paviljoen Amalia in Apeldoorn

Je kunt hier ook pannenkoeken eten, maar wij kiezen hier altijd voor poffertjes! Je geniet hier van lekkere ouderwetse poffertjes zoals je die bij zo'n kraam krijgt. Al 100 jaar een begrip in Apeldoorn!


Eet smakelijk!