Getest: Apenheul Zomeravonden

27 juli 2021

Apenheul viert haar 50ste verjaardag met een slaapfeestje. Samen met de kinderen (in pyjama!) bezochten we de Zomeravonden. Het was echt een droomavond met al die leuke extra activiteiten! Lees hier onze ervaring.

Zomervakantie tip: Zomeravonden bij Apenheul
Eigenlijk gaan we ieder jaar wel een keer naar Apenheul. Die aapjes vervelen eigenlijk nooit en Apenheul blijft ook vernieuwen. Deze keer viel mij bijvoorbeeld op dat het huis van Naaap (de grote speeltuin bij De Wildebras) was vernieuwd.

Dit jaar staan de zomeravonden geheel in het teken van dromen en slapen. Apenheul bestaat dit jaar namelijk 50 jaar en dat wordt gevierd met een slaapfeestje. En wat trek je aan naar een slaapfeestje? Juist, je pyjama! Of nou ja…. De kinderen dan... ;-)Bij de ingang ontvangen we een speciale speurkaart voor de Zomeravonden. Hierop staan alle extra activiteiten en waar we die kunnen vinden. Ook staan hier alle apen op die nog niet slapen en je dus nog kan spotten tijdens de avond. Bij binnenkomst van het park worden we verwelkomd door de Nachtvlinder. Zij vertelt dat apen in nesten slapen en dat we moeten zoeken naar Nessie de Nestenkoning. Hij kan de kinderen leren hoe ze nesten moeten bouwen. 

We lopen de normale route door Apenheul, zodat we alles zien. Er zijn veel kleine aapjes geboren, zo schattig! Het blijft bijzonder om de apen van zo dichtbij te zien. Onderweg kunnen we ook onze droomvragen stellen aan een vrijwilliger. Zo leren we weer nieuwe dingen over slapende apen. En we leren dat vrouwen de baas zijn bij de bonobo’s. Snappen we!Dan is het tijd om onze apenmoves te showen in de silent disco. Er wordt al flink gedanst dus de sfeer zit er direct in. Soms horen we ook geluidjes tussendoor en dan moeten we een opdracht uitvoeren. Mijn apen lachen zich rot om al die dieren-, snurk- en scheetgeluiden. Snel de bijbehorende opdracht zoeken en uitvoeren. Schudden met die billen bijvoorbeeld!Bij het huis van Naaap gaan de kinderen even lekker spelen, maar ze komen al snel een apart figuur tegen. Hij stelt zich voor als Nessie de Nestenkoning. Nessie leert ons hoe een nest wordt opgebouwd en daarna mogen we het zelf proberen. En uittesten natuurlijk! Mijn aapje vindt het wel lekker liggen, maar slaapt vannacht toch liever in haar eigen nestje. Wist je trouwens dat apen hun nestje elke dag (!!) opnieuw bouwen?We lopen verder en zijn precies op tijd voor het slaapverhaal – Saar in de jungle droom. Deze wordt vier keer per avond opgevoerd bij de Bongo Bonde. Mede door de aanstekelijke liedjes vinden mijn kinderen dit super leuk. De show is echt bedoeld voor kinderen tot ongeveer 10 jaar.Veel apen zijn nog helemaal niet slaperig en zijn nog lekker aan het spelen. Net als mijn eigen apen! Op het terras van de Waaghals leren we nog een paar toffe aapse moves. Na een paar minuten houdt mijn kleinste aap het voor het gezien en sprint naar de glijbaan. Mijn dochter gaat net zolang door totdat ze de hele dans onder de knie heeft. De ouders dansen op afstand gezellig mee.Inmiddels is het bijna 19:00 uur en hebben we trek gekregen. We volgen onze neus naar het foodfestival, op het terras van de Apegaap. We bestellen lekkere pizza’s bij Viva la Pizza en nemen plaats op het terras. De kinderen laten zich ondertussen schminken en vermaken zich in de speeltuin. We hoeven niet lang te wachten op onze pizza’s, ondanks dat het terras zo goed als vol zit. En wat smaken ze weer goed!Na het eten vermaken de kinderen zich nog met de Nachtvlinder en Nessie de Nestenkoning, die ook naar het festivalplein zijn gekomen om met de kinderen takken te zoeken voor de apen. Wij tafelen nog even na en genieten van het relaxte festivalsfeertje. Met moeite krijgen we de kinderen mee naar de uitgang, maar gelukkig hebben we nog een troef achter de hand: de draaimolen! Nog even snel een ritje en dan gaan we echt naar huis.

De kinderen hebben echt een geweldige avond gehad en gaan helemaal enthousiast mee naar huis. Als ze eindelijk in hun eigen nestje liggen vallen ze als een blok in slaap. 

Ook als je, net als wij, al heel vaak naar de Apenheul bent geweest zijn de Zomeravonden echt een aanrader. De kinderen vonden het echt een feestje! Je kunt nog de hele zomervakantie op vrijdag- en zaterdagavond langskomen voor een droomavond. Enneh… vergeet je pyjama niet!

Gaan jullie ook naar de Zomeravonden? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Veel plezier bij Apenheul!

Liefs,
Patricia

Naar de website