9x zomeruitjes met de bus

6 juli 2022
De zomervakantie is dé tijd om er gezellig samen op uit te gaan. Lekker gereden worden door een chauffeur? Neem dan eens de bus, voor veel kinderen al een uitje op zich! Dit zijn onze favoriete zomeruitjes die je met de bus kan bereiken.
Eropuit met de bus
Mijn kinderen vinden de bus echt fantastisch. En ik ook, want het scheelt mij parkeerkosten én een bloedhete auto aan het einde van de dag.

Kidsproof vakantietip: voor een dagkaart betaal je in de zomer maar €6 per persoon (in plaats van €12!) en voor €1,- mogen kinderen ook mee. Hiermee kan je door heel Gelderland en Overijssel reizen met de bus. Maak je er gelijk een road trip van. Dus kom maar op met die leuke uitjes!

Dit zijn onze favoriete zomeruitjes die je met de bus kunt bereiken:

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ga op pad met de natuurgids, ontdek de wereld onder je voeten in het Museonder, ga met de Witte Fiets op zoek naar wild of los samen met de natuurdetective een spannend mysterie op. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe blijf je ontdekken!

Boschbad Apeldoorn

Boschbad Apeldoorn

Wist je dat het Boschbad in Apeldoorn het grootste buitenbad van Nederland is? Er zijn hier 3 verwarmde baden, een wedstrijdbad, een recreatiebad, peuterbaden én een hele leuke waterspeeltuin. Ook zijn er verschillende speeltuintjes, dus jij zit hier sowieso goed deze zomer!

CODA Museum

Een museumbezoek aan het CODA Museum in Apeldoorn is hartstikke leuk met de speciale opdrachtenboekjes die bij elke tentoonstelling worden gemaakt. Of ga creatief aan de slag in het Atelier! Ze organiseren hier ook heel veel kinderactiviteiten, die je vindt in onze Uitagenda.

Kinderparadijs Malkenschoten

Bij Kinderparadijs Malkenschoten is zoveel leuks te beleven: dieren knuffelen, (water)speeltuinen, het verkeersplein, waterfietsen en de leuke, leerzame Binky shows. Gelukkig mag je hier zo vaak terugkomen als je wilt met je Binky kaart.

prinsen- en prinsessendag paleis het loo

Paleis het Loo

Paleis Het Loo is weer open na een uitgebreide renovatie! Ontdek het Paleis met de speciale audiotour voor gezinnen. Of kom naar de vernieuwde Prinsen- en Prinsessendagen in de zomervakantie. 

Apenheul

Ontdek ruim 300 apen in het prachtige bos van Apenheul. Kom in de zomer naar de na-aap weken met heel veel leuke activiteiten zoals een speurtocht, knutselen, na-aap opdrachten en voorstellingen.

ZERO55

Bij ZERO55 in Apeldoorn kunnen kinderen én volwassenen zich helemaal uitleven met elektrisch karten, bowlen, lasergamen en nog veel meer stoere games. De perfecte hotspot voor als het weer wat tegenvalt of als je juist de airco op wilt zoeken!

zwemparadijs de Scheg

Zwemparadijs de Scheg

Duik in één van de vele glijbanen, zoals de wildwaterbaan Gletsjer Slide of de familieglijbaan Lava Slide. Echte waaghalzen zijn in de 70 meter lange Northern Light Slide nog sneller dan het Noorderlicht! Kids tot en met 5 jaar spelen in Pingo’s Island met water én zand. 

Museum More

In Museum More maak je kennis met de magie van kunst. Om kunst voor kinderen, in dit museum voornamelijk Modern Realisme, voor kinderen leuk te maken is er een speciale Kidsgids gemaakt die kids aan de hand van een speurtocht het museum laat ontdekken.

Plan je reis

Op pad met de bus? Plan je reis makkelijk en snel met de RRReis planner! Met de zomerdeals reis je in de zomervakantie extra voordelig met de bus of regionale trein.


Ga je met de bus op pad deze zomer? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Fijne zomer! Naar de website