icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Fooddock Deventer

10 februari 2017
Lekker eten met kinderen in dé Foodhal van Oost-Nederland: Fooddock Deventer!

Wij vinden het er superfijn! Het Fooddock in een zwarte graansilo uit 1923, aan het water in een haven in Deventer! Een concept dat doet denken aan een festival met foodtrucks, alleen zijn de foodtrucks hier vaste tentjes en je bent niet afhankelijk van het weer want het is overdekt. En misschien het grootste voordeel, het is niet tijdelijk, maar je kunt er het hele jaar van woensdag tot en met zondag terecht.

Het hele Fooddock bestaat uit drie delen, die met trappetjes met elkaar zijn verbonden. In de hal waarin je binnenkomt vind je de grote bar en net als in de hal ernaast een aantal kraampjes waar je lekkere porties kunt kopen. Het aanbod varieert van keukens uit het Midden-Oosten en Afrika, tot een specialist in het maken van spiesjes, tapas, een goede frietenboer, flammkuchen en meer! Onze favoriete afsluiter: Amy’s! Amy’s verkoopt de lekkerste frozen yoghurts met toppings van Oreo’s, dadels, ananas etc!

En is het Fooddock Kidsproof? Ja! Sowieso voor de oudere kinderen, die vinden het natuurlijk superleuk om hun eigen maaltje(s) bij elkaar te zoeken. Maar ook voor de kleintjes is het prima vertoeven. Er zijn vooral in het weekend veel gezinnen te vinden, en helemaal beneden is er ruimte genoeg om lekker met elkaar te kunnen spelen. Hebben je kids echt vermaak nodig in de vorm van speelgoed? Neem dan zelf even wat mee, want het Fooddock heeft behalve een klein keukentje geen speelhoek!

Wij hebben het nog niet uitgeprobeerd, maar al wel gespot, een fantastisch drijvend terras in de haven! Voor de kleintjes niet heel handig, er is nogal een hoog plonsgevaar. Maar de oudere kinderen zullen het geweldig vinden!

Wij schreven deze blog begin 2017! Af en toe zijn er wat wisselingen van horeca-ondernemers binnen Fooddock, waardoor bovenstaande info misschien niet helemaal up-to-date is! Wat wel een feit is en blijft, is dat het een geweldige plek en food-beleving is voor jong en oud!