8x magische uitjes in Nederland

31 mei 2021
Woont er achter dat kleine deurtje een kabouter of elfje? En wat zit er aan het einde van de heksentunnel? Jullie favoriete sprookjesboeken komen tot leven op deze 7 magische plekken voor kleine kinderen. Met tips uit het hele land!
Tip buiten de regio: Sprookjeswonderland

1. Kabouterbos Klarenbeek

Middenin het bos bij Klarenbeek staat een heel klein dorp. Het is niet zomaar een dorp.. Nee, het is een Kabouterdorp! In het dorp vind je niet alleen maar huizen, maar nog veel meer dingen die in een dorp thuishoren. Je kijkt je ogen hier uit. Als je heel stil bent, dan zie je misschien nog wel een kabouter...

2. Sprookjeswonderland

Wist je dat er in Enkhuizen een enorme reus ligt te snurken? Hij woont samen met een heleboel betoverende figuren in het Sprookjeswonderland. De attracties in het park zijn een echte aanrader voor jonge kinderen. Van dobberbootjes in de vorm van een lieveheersbeestje tot zweven op een vliegend tapijt.

3. Elfendeurtjesroute

De Schoorlse Duinen verbergen een groot geheim. In het speelbos bij het Buitencentrum barst het van de elfjes. De elfjes laten zich niet graag zien, maar als jullie goed zoeken vind je de kleine deurtjes waarachter ze wonen. Bij elk deurtje hoort een opdracht. De route is 1,5 kilometer en is geschikt vanaf 2,5 jaar.

4. Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Bij het pannenkoekenhuis van Hans en Grietje in Zeewolde is alles betoverd. Van wiebelende vloeren tot, betoverde plafonds en zwevende tafel. En het leuke is, jullie zetten alle spreuken zelf in beweging met touwen en knoppen. Buiten ligt een heerlijk sprookjesspeelpark met het snoephuisje van Hans en Grietje, een skeltercircuit en meer.


Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Lees ook:

5x Kabouterd zoeken op een Kabouterpad

5. Efteling

Deze magische plek in Kaatsheuvel blijft favoriet voor kinderen. Diep in het Sprookjesbos van de Efteling ontmoeten jullie alle sprookjeswezens die je maar kunt verzinnen; Repelsteeltje, de wolf en de zeven geitjes, Sneeuwwitje en de Kikkerkoning.

6. Sprookjesbos Valkenburg

Draaien in de Dolle Draaimolen of mee op het Schommelschip van Kapitein Haak. Sprookjesbos Valkenburg is een echt kidsproof uitje. Extra leuk: in het park lopen al jullie sprookjeshelden rond. Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje… Wel oppassen voor de draken natuurlijk.

7. Recreatieboerderij Pukkemuk

In het Brabantse Dongen staat de gezellige Recreatieboerderij Pukkemuk. Kleine bezoekers moeten zeker een kijkje nemen in het boerensprookjesbos. In dit kleine dorpje wonen boeren en boerinnen die spannende verhalen vertellen. Pukkemuk heeft ook een fijne binnen- en buitenspeeltuin én een dierenweide waar je kunt knuffelen met de boerderijdieren.

8. Kabouterland


In Kabouterland in het Drentse Exloo kun je kabouters en trollen in het wild zien. Echt waar! Kinderen kunnen op avontuur langs de kabouterhuisjes, de exotische dieren en door de trollengrot. Onderweg komen jullie binnen en buiten fijne speelplekken tegen.


Geniet van een sprookjesachtige dag!

Liefs,
Patricia