Luistertip: de podcastserie van Pactum

24 november 2021
Luister je wel eens naar een podcast? Wij hebben een interessante tip voor je: de podcastserie van Pactum. Vier korte afleveringen die je luistert terwijl je bijvoorbeeld de was doet!
Beluister de vierdelige podcastserie van Pactum
In de podcastserie van Pactum is iedere aflevering een pleegouder aan het woord. Vier (crisis)pleegouders vertellen over hun ervaringen met het (crisis)pleegouderschap en de situaties die zij hebben meegemaakt met hun pleegkinderen. Via de verhalen van deze pleegouders krijg je een realistisch beeld en maak je kennis met het pleegouderschap.

Een podcast kan je gewoon luisteren tijdens het autorijden, wanneer je in de trein zit of bijvoorbeeld de afwas doet. Zo maak je via de Pactum Podcast kennis met het pleegouderschap. Je kunt de podcast beluisteren via de roze button, Spotify of Soundcloud.

Vier (crisis)pleegouders aan het woord

In aflevering 1 vertelt Arien over het crisispleegouderschap. Er kwam een kindje bij haar in crisis, maar Arien besloot haar langer in huis te nemen. Naast haar pleegkind, heeft Arien een biologische dochter.

In de tweede podcast vertelt Bettie haar verhaal over het pleegouderschap. Door haar werk bij Pactum is Bettie zowel bekend met de professionele als de emotionele kant van het pleegouderschap. 

In de derde podcast aflevering van De Pactum Podcast is Marcel aan het woord. Hij heeft drie biologische kinderen en werd pleegouder omdat hij na de dood van zijn beste vriendin nam Marcel de zorg van haar twee kinderen op zich. Een bijzonder verhaal.

In de laatste podcast vertelt Aukje over het crisispleegouderschap. Aukje heeft al veel verschillende kinderen opgevangen en vertelt in deze aflevering over een aantal van deze kinderen.

Ook pleegouder worden?

Denk je erover om pleegouder te worden? Ontdek of pleegzorg bij je past! Neem contact op met Pactum of neem een kijkje op de facebookpagina van Pleegzorg Dichtbij! Naar de website