Gezocht: pleeggezin voor Geert

31 augustus 2021
Voor de vrolijke ‘Geert’ van 10 jaar zoekt Pleegzorg Dichtbij een pleeggezin in de omgeving van Vaassen waar hij eens in de maand mag logeren. Ben of ken jij een leuk gezin voor 'Geert'?
Geert zoekt een leuk pleeggezin voor een weekend per maand

Wie is Geert?

Geert is een 10 jarige jongen. Hij woont in Vaassen samen met zijn ouders en jongere broer Mark. Geert is een vrolijke jongen die houdt van gezelligheid. Hij geniet ervan om spelletjes te doen. Hij heeft veel energie en houdt van buiten spelen. Hij voetbalt graag, wat hij ook elke zaterdag doet op de plaatselijke voetbalclub. Geert gaat naar het speciaal onderwijs, omdat hij een extra zorgbehoefte heeft. Hij heeft ASS met kenmerken van ADHD. Daarnaast heeft Geert een disharmonisch intelligentieprofiel. Hij is verbaal erg sterk, wat maakt dat hij overschat wordt door zijn omgeving en daardoor wordt hij snel overvraagd. Hij kan wel eens boos worden als er iets onduidelijk is. Je kunt goed afspraken maken met Geert, waar hij zich ook aan houdt. Geert volgt speciaal basisonderwijs. Op school gaat het goed met Geert.

Wat heeft Geert nodig?

Geert heeft veel behoefte aan duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur. Zijn ouders bieden hem dit door vaste en voorspelbare structuren door de dag heen, ze werken met pictogrammen en een planbord, zodat Geert weet waar hij en wat er van hem verwacht wordt. Geert volgt een dieet, waardoor hij minder druk is. De belangrijkste richtlijnen hiervoor zijn veel volkoren producten, zo weinig mogelijk toevoegingen, geen “pakjes en zakjes”, geen suiker, dus geen snoep, koek en repen, tenzij het zelf gebakken is. Ouders kunnen hier alles over vertellen.

Wie zoeken ze?

Voor zijn broer is inmiddels met jullie hulp een logeergezin gevonden. Voor Geert zoeken we een gezin in Vaassen of nabije omgeving, waar hij eens in de maand een weekend mag logeren, zodat hij gewoon naar voetbal kan gaan op zaterdag. Het is belangrijk dat er rust is in het gezin en dat de pleegouders een duidelijke structuur kunnen neerzetten zodat Geert weet waar hij aan toe is. Een echtpaar zonder kinderen of met oudere kinderen zou passend zijn.

Wil je helpen? Neem dan contact op!

Bent of ken jij een gezin waar Geert mag logeren, vul dan het aanmeldformulier in via de roze button. Op de website kan je ook meer informatie vinden over Pleegzorg Dichtbij of bel naar Linda Manning op telefoonnummer 0648916202 (werkdagen maandag tot en met donderdag).

Let op: Om privacy redenen maken we gebruik van een fictieve naam en foto. Een screening is onderdeel van het proces om pleegouder te worden. Naar de website