icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Sinterklaas vieren in Apeldoorn, Deventer en Zutphen 2020

8 november 2020
Sinterklaasintocht - tja, die kunnen helaas niet door gaan dit jaar ivm de maatregelen rondom het coronavirus. Maar wat is er wel te doen rondom Sinterklaas in omgeving Apeldoorn, Deventer, Zutphen? Wij verzamelden de leukste uitjes en activiteiten voor je!
Sinterklaas uitjes en activiteiten in Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Intocht Sinterklaas in Nederland 2020!

Hij komt echt wel naar Nederland hoor! De landelijke intocht van Sinterklaas in 2020 gaat door, maar wel in een aangepaste vorm. Vanwege het coronavirus zal publiek niet welkom zijn bij de intocht en zal de locatie niet worden bekendgemaakt. Wij vinden het heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar de televisie-uitzending te kijken. Op zaterdag 14 november start de uitzending om 12:00 uur op NPO 3.


Het Sinterklaasjournaal

Vanaf 9 november is er weer iedere dag om 18:00 uur het populaire Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok. Mis het niet! Meer info >>>


DIY Chocoladeletter

Bij Bakken & Zo bestel je nu een heel leuk DIY pakket om een eigen chocoladeletter te maken. Leuk als Sinterklaas activiteit of als (schoen)cadeautje. Lees wat erin zit >>
Sint & Pietenjacht Na de berenjacht gaan we nu met het hele gezin op Sint & Pietenjacht! Lekker naar buiten met de kinderen voor een wandeling door je eigen buurt, terwijl jullie zoeken naar versierde huizen met Sint, Pieten, cadeaus en nog veel meer. Vergeet niet om ook zelf je huis te versieren!
Lees hoe het werkt >>

Gluurpietjes Speurtocht

Ook leuk: de Gluurpietjes Speurtocht. De Gluurpietjes kunnen zich heel goed verstoppen op ramen en deuren. Heb je een pietje gevonden? Dan moet je een opdracht uitvoeren! 
Lees hoe het werkt >>

Sinterklaas Aftelkalender

Mama, hoeveel nachtjes slapen is het nog tot pakjesavond? Bij ons thuis wordt deze vraag elke dag minimaal 1x gesteld tot dat het 5 december is. Onze aftelkalender gaat je helpen! Elke dag mogen ze een vakje afkruisen. Lekker duidelijk!
Print de gratis aftelkalender >>
Sinterklaas dobbelspel

Gratis cadeau van Kidsproof voor jou! Een Sinterklaas-spel om te spelen met pakjes of pepernoten! Download via onderstaande link gratis het Kidsproof Sint Dobbelspel. Je hoeft het daarna alleen nog maar te printen en te spelen! Enneh... vergeet de dobbelsteen niet!
Download hier >>


Coronaproof Sinterklaasfeest thuis

De Sint mag zijn verjaardag dan wel niet zo groot vieren als normaal, dat betekent niet dat we er geen feestje van kunnen maken! We hebben 23 leuke ideeën voor je om thuis - coronaproof - het Sinterklaasfeest te vieren.
Bekijk onze tips >>

Sinterklaas Knutselbox

Het heerlijk avondje gaat komen, maar we moeten de Sint wel laten weten dat wij er klaar voor zijn. En dat kan met de Sinterklaas Knutselbox van Little Creations! Verkrijgbaar in een 3+ en 6+ variant.
Check de inhoud >>Raamtekening

In een handomdraai je huis in sinterklaassfeer? Dat kan heel makkelijk met een vrolijke raamtekening! Met een witte stift zet je gemakkelijk een vrolijk Hollands tafereel op het raam. Met een pietje op het dak of een sint te paard met een volle maan.
Bekijk hier de voorbeelden >>

Knutselen & bakken

Hebben jullie de smaak te pakken? Dan hebben wij nog veel meer inspiratie voor jullie. Van speculaas en pepernoten bakken tot je eigen mijter knutselen.
Bekijk alle knutseltips en recepten >>

 

Nog meer tips

Alle leuke Sinterklaasuitjes vind je in onze Uitagenda!

Fijne Sinterklaastijd!

Liefs,
Patricia