icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

12x zomervakantie uitjes in en om Apeldoorn, Deventer en Zutphen

12 juli 2021
Yes, zomervakantie! Zes heerlijke weken geen school… tijd voor leuke dingen! Er is deze zomer weer zoveel te doen in en om Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Veluwe. Wij verzamelden de leukste zomeruitjes met kinderen voor je.
Zomervakantie uitjesd 2021

Muziek & theater


Sprookjesachtig concert
Voorstelling Sirene danst en draait om water, hoe wij met onze meren en zeeën omgaan en met de wereld om ons heen. Muziek, acrobatiek en kostuums op sprookjesachtige locaties (Hoge Veluwe en Kasteel Cannenburch) maken deze voorstelling super geschikt voor families.
Kom je ook >>
Bijzondere familievoorstelling

Luisteren naar Van Gogh is een bijzondere voorstelling over Van Gogh tijdens de NJO Muziekzomer. Geïnspireerd door Van Gogh's collectie in het Kröller-Müller Museum heeft het Pistache Rietkwintet een familievoorstelling ontwikkeld die ingaat op bijzonder en onbekend werk van Vincent van Gogh uit de collectie van het museum.
5 augustus 14:30 Theater Orpheus Apeldoorn
6 augustus 14:30 Theater Veluvine Nunspeet
12 augustus 14:30 Kröller-Müller Museum
Lees meer >>Concert in het bos
Er iets vreemds aan de hand. Alle muziek is weg, zomaar verdwenen. Alle muzikanten over de hele wereld krijgen geen noot meer uit hun instrument. Waar is de muziek gebleven? Vreemde Vogels is een uniek concert middenin het bos van Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Zoek de mooiste geluiden >>Orpheus KinderKaravaan
In de laatste week van de zomervakantie trekt de KinderKaravaan van Theater Orpheus door Apeldoorn. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus is de geweldige voorstelling 'Boom' in één van de parken van Apeldoorn te zien. En het allerleukste? De voorstelling is vrij toegankelijk!
Bekijk het speelschema >>Uitjes met airco


Paper Art
Bekijk toffe papierkunstwerken in de tentoonstelling Paper Art bij CODA! Bij Paper Art zie je allerlei papierkunst: van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. Sommige kunstenaars vertellen een maatschappelijk of actueel thema, anderen belichten met hun kunstwerk het ambachtelijke van papierkunst. Er zijn ook nog eens hartstikke veel leuke extra activiteiten te doen. En kinderen mogen gratis naar het museum!
Bekijk Paper Art 2021 >>


Zomer bij Cinemajestic
Bij Cinemajestic Zutphen zie je alle nieuwe kinderfilms: Paw Patrol, De Nog Grotere Slijmfilm, De Kameleon en nog veel meer! Super cool: Een hapje en een drankje bestel je makkelijk door op de serviceknop te drukken en je wordt bediend in de zaal.
Bekijk alle films >>Junior films bij MIMIK
Zoeken jullie verkoeling deze zomer? Zak dan weg in de comfortabele stoelen van MIMIK en bekijk een leuke junior film. Voor elke leeftijd is er wel iets leuks te zien, zoals Dropje (3+), Sia, de rebelse bosfee (6+), De Apenprins (9+) en meer! Check het programma >>Spetterpret


Zwemmen in de openlucht
Het grootste buitenbad van Nederland vind je gewoon in Apeldoorn! Met drie zwembaden, diverse speeltuinen en een enorme ligweide is het Boschbad een heerlijk plekje in de zomer. En je mag met je zwemkaartje ook nog midgetgolfen! Reserveer alvast >>Voor kleine waterratjes
Aquacentrum Malkander heeft alles: een wedstrijdbad, instructiebad, recreatiebad, peuterbad, whirlpool én een buitenbad. Ook zoef je hier van de snelste waterglijbaan van Apeldoorn! Jouw waterratjes vermaken zich hier wel.
Uren zwemplezier >>Kastelen & paleizen


Prins(es) voor een dag
Paleis Het Loo wordt gerenoveerd, maar er is hier wel van alles te beleven! Kom luisteren naar mooie verhalen en speur er op los tijdens de Zomerdagen. Of beleef een sprookjesachtige dag tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen!
Uitje plannen >>Vier de zomer bij Huis Verwolde
Er is deze zomer van alles te doen voor kinderen bij Huis Verwolde! Ga mee met de gouvernante en ervaar hoe de adel leefde, bekijk een vrolijke voorstelling van Professor Bombasticus of ga op stap met een knapzak door het prachtige bos. Kom op bezoek >>Op stap met een knapzak
Ga deze zomer op stap met een knapzak door het kasteelpark van Kasteel Cannenburch! Gewapend met een speurtocht beantwoorden de kids vragen over het kasteel en de natuur. Onderweg ontdek je ook het blotevoetenpad!
Speur mee >>Spelen op de boerderij


Hele dag plezier
Dieren knuffelen, speeltuinen, midgetgolf, waterfietsen en nog veel meer! Bij Kinderparadijs Malkenschoten kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken! In het weekend geniet je ook van de vrolijke theatershow van Binky.
Kinderparadijs in Apeldoorn >>Dagje uit bij De Flierefluiter
Niet voor niets door ANWB uitverkozen tot allerleukste uitje van Overijssel, De Flierefluiter in Raalte is namelijk écht een supertof dagje uit voor het hele gezin. Gave binnen- en buitenspeeltuin, dus geschikt voor zon én regen! 
Met waterluchtkussen >>Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Fijne zomer!

Liefs,
Patricia

Naar de website