Paleis Het Loo is jarig!Terug naar het overzicht

vrijdag 28 juni
Paleis Het Loo viert jubileum en trakteert de hele maand juni, kom ook!

Hieperdepiep Hoera!

20 juni 2024 bestaat Paleis Het Loo 40 jaar bestaat als museum! Om deze speciale gelegenheid te vieren, trakteert Paleis Het Loo alle jonge bezoekers. Gedurende de hele maand juni zijn kinderen van 0 tot 12 jaar oud welkom zonder entreekosten. Een leuke gelegenheid voor gezinnen om samen Paleis Het Loo te ontdekken dus!

Een dagje uit voor iedereen

Paleis Het Loo is een origineel 17e-eeuws paleis van het Huis van Oranje. In het paleis zie je hoe de bewoners leefden en werkten. Ook zijn er tentoonstellingen. Over de Oranjes, het ontstaan van Nederland en onderwerpen van nu. Buiten wandel je door de mooiste paleistuinen van Europa. Op het stallenplein staat de collectie auto's en koetsen. Ook is er een interactieve tentoonstelling te zien!

Bloom

In Bloom staan 17e-eeuwse bloemstillevens, de blik van nu, groen vakmanschap, de herkomst van bloemen en Mary’s hobby's centraal. Mary was dol op bloemen. Ook haar hobby's hebben vaak bloemen als thema, zoals borduren, bloemsierkunst en het versuikeren van bloemen en vruchten. Probeer zelf borduren op de sociale borduurinstallatie ‘Crossover Collective’, geuren herkennen of bloemschikken op eigentijdse manieren! En speciaal voor kinderen is er het Juniorpaleis. In dit vorstelijke hof mag je doen wat in het historische paleis niet kan!


Kom ook een keertje langs aankomende maand! Klik op de roze button voor meer informatie.

Neem een kijkje in de Uitagenda voor meer leuke uitjes en activiteiten.

Paleis Het Loo

Amersfoortseweg
7313 AA Apeldoorn
Openingstijden Zie website Prijs Gratis entree voor kinderen Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

12x zomerse tips op de Veluwe

12x zomerse tips op de Veluwe

De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen deze zomer. Geniet van de prachtige natuur, bezoek een tof museum of laat de kids lekker uitrazen bij een van de leuke speelplekken.

Ontdek alle Veluwe tips