NJO Muziekzomer

13 juli 2019
Een muzikale belevenis voor kinderen deze zomervakantie tijdens de NJO Muziekzomer! Deze zomer staan twee hele mooie voorstellingen / concerten speciaal voor kinderen op het programma. In deze blog vertellen we je meer over deze fijne Kidsprooftip!
Elke zomer komen de meest getalenteerde jonge musici uit de hele wereld naar Gelderland om tijdens de NJO Muziekzomer te werken met gerenommeerde coaches, dirigenten en solisten. Tussen 2 en 18 augustus verzorgen deze gepassioneerde talenten van 18 tot 26 jaar meer dan 85 concerten en voorstellingen, waarvan dus twee speciale evenementen voor kinderen.

De voorstellingen
Het Nationaal Jeugdorkest speelt Berlioz' Symphonie fantastique, maar dan een versie speciaal voor kleintjes vanaf 6 jaar. De Fantastische Symfonie vertelt met de hulp van regisseur Anita van Soest het verhaal achter de muziek, over een groot bal en een heuse heksensabbat. 
Het is een echt familieconcert, een prikkelende voorstelling én een speelse kennismaking met klassieke muziek. Voorafgaand aan het concert kunnen kinderen met hulp van de musici van het Nationaal Jeugdorkest verschillende instrumenten uitproberen in de theaterfoyer. In 2018 gingen wij met onze kindjes naar de voorstelling Assepoester waarbij voorafgaand ook samen met de musici de instrumenten uitgeprobeerd konden worden. Dit maakt grote indruk en hoe leuk voor de kinderen om de mensen waar ze de instrumenten mee hebben geprobeerd later op het grote podium terug te zien! Wel even goed zoeken tussen de maar liefst 92 musici.

In de andere voorstelling, Rare Snuiters, neemt het Dimlicht ensemble kinderen met en zonder visuele handicap mee op ontdekkingsreis door de buizen van een hoorn. Tijdens de tocht kruisen allemaal rare snuiters hun pad, zoals Wally de Walvis en Freya de Fret. Leuk voor iedereen, want de dieren zijn niet alleen te zien, maar ook te voelen en zelfs te ruiken! Rare Snuiters is een intieme familievoorstelling met muziek van Ben Faes, die de dieren muzikaal uitbeeldt. Samen met de jonge regisseur Evelyne Verhellen werd het Dimlicht ensemble geïnspireerd door het voelbare prenten- en gedichtenboek van Freya Vlerick en Jan Dewitte. Net als het boek is dit concert een beleving voor kinderen met en zonder visuele handicap en hun (groot)ouders. Omringd door de musici zitten ze midden in het verhaal. Dit unieke belevingsconcert is geschikt voor alle leeftijden vanaf 5 jaar.

De Fantastische Symfonie speelt op 17 augustus in Orpheus, klik hier voor meer informatie over de voorstelling.
Rare Snuiters kun je op 4 augustus bekijken in Orpheus en op 7 augustus in Veluvine. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.

P.s. nog een extra tip speciaal voor ouders! Check het programma van de Muziekzomer hier, want er staan ook zulke gave voorstellingen voor volwassenen op de meest leuke lokaties op het programma! Verwennerij!