Buitenspeeldag 2019

10 juni 2019
Buitenspelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseert Jantje Beton de BUITENSPEELDAG! Op woensdag 12 juni wordt van Nederland één grote speelplek gemaakt. Hieronder hebben we alvast wat leuke activiteiten voor je op een rij gezet.

Deventer
In de Voorstad staat een springkussen, is er gelegenheid om te voetballen, wordt een workshop maskers maken georganiseerd en meer! Het Rode dorp zet de buitenspeeldag in teken van sportiviteit en samenwerken. Speeltuin de IJssel opent de kinderboerderij, heeft een pannakooi, je kunt spijkerpoepen en meer leuks doen. De echte sportievelingen kunnen terecht in Diepenveen. Daar kun je onder begeleiding bootcampen, lekker klimmen en klauteren in het bos.

Twello
In Twello is tijdens de buitenspeeldag aan de peuters gedacht. Op het Nijntje pleintje zet een trainer de peuters aan het bewegen.

Apeldoorn
Het grote veld in De Donken (de Maten) barst uit elkaar van de leuke kinderactiviteiten. Er is een stormbaan, een skeelerbaan, een kinderboerderij en allerlei leuke ander dingen zoals een workshop kaarsen maken. Aan de Loseweg wordt gezorgd voor een superglijbaan, 2 bungeetrampolines, een zweefmolen en hier speel je het ridderspel. In Woudhuis/Osseveld kunnen kids los op springkussens, stormbaan, er is een rodeostier en een grote spiraal. In het park achter Dok Zuid wordt een water estafette georganiseerd, kun je steltlopen, stoepranden, worden haren gevlochten en meer!

Bovenstaande dingen zijn pas een kleine greep uit al het leuks wat wordt georganiseerd. Op de site van Jantje Beton kun je alle activiteiten per buurt inzien, dan zie je ook direct de exacte locatie en de tijdstippen.