Samen op Thuissafari

3 april 2020
Ook CODA is voorlopig gesloten. Erg jammer, want ze hebben net een fantastisch leuke tentoonstelling met prachtige dierentekeningen. Gelukkig heeft CODA iets heel leuks bedacht: je kunt nu zelf thuis op safari met Animalia!
Wij hebben thuis allemaal een museumjaarkaart, dus we proberen wel elke tentoonstelling van CODA te bekijken. Bij hun vorige tentoonstelling (Drag Power) hadden we alvast het doe-boekje van Animalia meegenomen. “Daar gaan we de volgende keer heen hè, mama?” Uhm.. ja zover is het dus helaas (nog) niet gekomen.Zoekend naar leuke thuistips zag ik dat CODA Museum wel iets tofs heeft bedacht zodat je tóch de safari kunt doen die eigenlijk bij de tentoonstelling hoort. Via de website kan je het safariboekje (met prachtige tekeningen van Roos Holleman) downloaden. Hierin staan leuke vragen, weetjes en tekenopdrachten. Oeps, ik moet bekennen dat ik niet alle antwoorden weet, maar die staan gelukkig ook klein in het boekje. Mijn kinderen zijn 6 en 4 jaar, dus sommige onderdelen van het safariboekje zijn nog een beetje moeilijk. Zijn jouw kids ietsjes ouder, dan kunnen ze zich hier zeker wel een tijdje mee vermaken!Vanwege de coronacrisis heeft CODA Museum ook nog een speciale editie van het safariboekje gemaakt voor een thuissafari. De eerste opdracht begint gelijk goed met het knutselen van een verrekijker. Mijn dochter is dol op knutselen en helemaal als mama ook meedoet. Doordeweeks heb ik hier weinig tijd voor, maar nu het weekend is ga ik er eens rustig voor zitten. Eigenlijk word je best wel zen van knutselen. Moet ik vaker doen!Als de verrekijker klaar is, is het tijd om dieren te gaan observeren. Wij hebben geen huisdieren, maar gelukkig wel heel veel vogels in de tuin. En er wordt zelfs een nestje gebouwd! Hebben wij even geluk dat we goed kunnen bestuderen hoe de vogels af en aan vliegen met kleine takjes.

We nemen de verrekijkers ook mee tijdens ons dagelijkse blokje om. De kinderen zijn opeens veel enthousiaster om een stukje te gaan wandelen.. ;-) Onderweg komen we allerlei lentebloemen tegen. We besluiten deze nu elke dag te gaan bekijken zodat we goed bij kunnen houden hoe de bloemen groeien. De kinderen zijn hartstikke enthousiast en hebben nu een doel tijdens onze wandelingen. Mooi hoe deze kleine dingen ons allemaal zo vrolijk weten te maken in deze bizarre tijd.Later in de week pakken we het boekje er nog eens bij, want er staan nog meer leuke opdrachten in. Eerst tekenen wij allebei een mooie fantasiepauw in kleuren die we mooi vinden. Als laatste maken we ook een vogel met een verenkleed. We gebruiken hiervoor verschillende kleuren papier, stiften en veertjes uit de hobbywinkel. Echte veren kan natuurlijk ook!

Tip van mijn dochter: vouw het blaadje dubbel, dan hoef je maar één keer te knippen! Wij vinden onze vogel heel leuk geworden. Jullie ook?

Veel plezier met jullie eigen thuissafari!

Lieve groetjes,
Patricia


Naar de website