Het Kinderboekenweekfeest 2019 in Coda, dit mag je niet missen!

19 september 2019
Op 5 oktober is het Kinderboekenweekfeest in CODA. Een feest dat je niet mag missen, want hoe tof is het om ruimtereiziger André Kuipers te kunnen spreken in het echt en kinderboekenschrijvers zoals Tosca Menten. En de workshops die je kunt volgen tijdens het Kinderboekenweekfeest... zeker weten dat die je nog lang bij blijven. Benieuwd? Wij hebben onze highlights voor je op een rijtje gezet.
Het thema van het Kinderboekenweekfeest is dit jaar Reis mee! – en wat een geweldig thema is dat! 

Op zaterdag 5 oktober reis je in CODA mee met André Kuipers die als ruimtevaarder écht de ruimte in is gegaan! In zijn verhalen neemt hij je mee naar die bijzondere plek, de ruimte. Naast astronaut is hij ook de schrijver van het boek André het Astronautje. Maar er zijn meer bekende schrijvers op het feest: zo verzorgt Tosca Menten (Dummie de Mummie) de te gekke opening én een heuse Meet & Greet. Ook Mathilda Masters, Lisa Boersen en Loes Riphagen nemen je graag mee in hun workshops of tijdens een bijzondere ontmoeting.

André Kuipers, hij vertelt deze dag vanaf 15:30 uur (in de Filmzaal) ‘alles’ over het leven van een astronaut. Hoor van een echte astronaut hoe het is om astronaut te worden én te zijn! Van de voorbereidingen en trainingen tot aan de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico’s van het vak, de landing en het herstel na de missie.

Na de opening van het feest (om 12:15 uur) kun je kijken naar een muzikale voorstelling waarin Dummie de Mummie je meenement naar Jamaica. En ken je de boeken van Lisa Boersen, bijvoorbeeld 'Timo en de oppasninja'? Om 13:00 kun je Lisa ontmoeten en haar het hemd van het lijf vragen.

Om 13:00 uur beginnen ook de workshops. En dat wordt... tja best lastig kiezen! Volg bijvoorbeeld een rapworkshop (>10 jaar), een knipworkshop waarin je kunstwerkjes van papier maakt, een workshop gegeven door een echte ontdekkingsreiziger of hoe cool een vlogworkshop!
Neem ook een kijkje bij de workshops waar je zo aan kunt schuiven: bouw een voertuig van karton én breng hem later voor een greenscreen tot leven, ga in het Nintendo Labo programmeren, laat je schminken, ga taart of cake maken, doe mee aan de Moonlight Challenge, ontdek de Brislebots, ga aan de slag met een drone, maak met RTV Apeldoorn een radio-uitzending, speel een escape-game en meer! 

Dus ja eigenlijk..... waar we mee begonnen.... deze dag mag je niet missen! 

Een ticket voor de speciale dag, koop je hier of op dezelfde dag bij de deur voor € 6,-!