Genieten in en om Huis Verwolde in Laren

5 juli 2018
Een dagje terug in de tijd! Met drie generaties dames (oma, mama en 2 dochters) hebben wij ons heerlijk vermaakt in Huis Verwolde. De audioverhalen en leuke opdrachten in het onderhuis, een rondje wandelen, een picknick in de tuin en een bezoekje aan de barones en haar hondje in de moestuin!
Je kunt Huis Verwolde bezoeken met een gids, dan krijg je een uitgebreide rondleiding door de vertrekken. Een beetje too much met een tweeling van 3 jaar vonden wij! We hebben er daarom voor gekozen om op eigen gelegenheid het onderhuis te bekijken. Hier woonden vroeger de linnenmeiden en de dienstmeiden van de familie. Met leuke audiofragmenten, heel veel door de kinderen te bedienen knoppen en spelletjes krijg je een beeld van hoe het hier vroeger ging. Ook zijn er "doe-dingen" zoals het maken van een boeket in de bloemenkamer of het maken van een bestekset met een monogram met eigen initialen!



Na het zien van de poetskamer, appelkelder, knechtenkelder en het horen van de mooie en soms aangrijpende verhalen en nadat onze meiden alle knoppen ingedrukt hadden zijn wij buiten gaan verkennen! Je kunt een klein ommetje wandelen, langs leuke waterpartijen. Maar je kunt ook kiezen voor een grotere wandeling, langs de bijzondere bomen op het landgoed, waaronder de Dikke Boom, de dikste eik van Nederland!

Of ga op speurtocht met een knapzak. Je gaat met dan met een boerenzakje op een stok op stap, doet een speurtocht met opdrachten en verkent zo de natuur rondom Huis Verwolde. Behalve de speurtocht zit er in de knapzak ook nog een meetlint om bomen op te meten en iets te eten en te drinken!

Wij hebben er voor gekozen om daarna lekker in het zonnetje, met uitzicht op de vijver en het Huis te picknicken! Genieten van de rust, de natuur en een beetje mijmeren wat er hier vroeger allemaal gebeurde! Wil je picknicken in stijl? Reserveer dan voor je bezoekje een picknickmand bij de Landgoedwinkel.



Die Landgoedwinkel met prachtige moesgaard vind je een stukje verderop. Barones Julie runt de winkel en serveert koffie, thee en huisgemaakt lekkers. Met mooi weer zit je in de moesgaard, een heel bijzonder plekje! En neem ook zeker een kijkje in de winkel. Je scoort hier leuke kado's, maar ook de toonbank met ouderwetse producten is zo de moeite waard! Oja, en dan nog hond Takkie.... liéffff!



Zin om Huis Verwolde te bezoeken? Wij zeggen doen! Toegang tot het onderhuis heb je al voor € 5,00 (kids van 4 t/m 18 jaar) en € 10,00 (volwassenen). Wil je alleen buiten bewonderen en wandelen, dat is helemaal gratis. Met een knapzakje op pad kost € 6,50 per knapzak!

Houd ook onze Uitagenda in de gaten, want er worden regelmatig leuke kinderactiviteiten georganiseerd zoals knutselmiddagen en op stap met de gouvernante!

Ook kun je een kinderfeestje organiseren bij Huis Verwolde! Samen met je vrienden en vriendinnen omgetoverd worden tot jonkers en prinsessen en dan op pad met de gouvernante die je leert buigen, deftig te drinken etc!

Veel plezier bij Huis Verwolde!

https://www.kidsproof.nl/Apeldoorn/Uit-eten