Leuke activiteiten in en om 7 kastelen!

6 oktober 2019
Geldersch Landschap & Kasteelen bestaat 90 jaar! Om dit jubileum te vieren zijn er in de Week van het Landschap (12-27 oktober), dus ook tijdens de herfstvakantie, volop activiteiten in en rondom de 7 kastelen. Wij hebben wat leuke tips voor je op een rij gezet!
Kasteel Ammersoyen
Ontdek met de Speuren & Spelen tocht het kasteel. Doe de opdrachten op het kasteelterrein en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen. 12 en 13 okt. is er een tof familie event Riddertijd. En wat dacht je van een kinderrondleiding?
Hier wil ik meer over wetenKasteel Hernen
Op 12 en 13 okt. is het Middeleeuws festijn rondom dit kasteel. Tijdens de Kids herfstweken is er elke dag een leuke extra activiteit: o.a. kaarsjes maken en ridderproeven. Ook gaaf, bezoek het kasteel in het donker (19 okt.)!
Naar alle activiteitenKasteel Rosendael
Op 18 okt. ga je in de prinsen- en prinsessencursus met een hofdame of lakei in je deftigste kleren een tocht maken door het kasteel. Bij de KasteelKidsClub maak je 16 okt. mooie knutselwerkjes in het Beleef!Souterrain. Of ontdek het park rondom het kasteel met een speciale Toverknapzak en ga speuren en spelen (15-19 okt.).
Er is van alles te beleven!Kasteel Cannenburch
Ga op 23 en 25 okt. in een minibus op ontdekkingstocht in het mooie kasteelpark! Na afloop marshmallow roosteren bij het kampvuur. Op 13 okt. geniet je van Sprookjesballet en 26 okt. is er een Verborgen Trappentour.
Welke activiteit kies jij?
Kasteel Doorwerth
Kom tijdens de Kasteelse klusjes middagen op 16 en 23 okt. de kasteelheer en kasteeldame helpen met hun taken. Zoek de gouden appel bij de appelspeurtocht en maak een appelbol van geplukte appels (15 en 22 okt.).
Lekker actief op het kasteel!Huis Zypendaal
Zin in een mooie historische wandeling met de kids in de herfstvakantie? Op 16 okt. neemt een gids jullie mee in het park rondom Huis Zypendaal. Ontdek samen grote hoogteverschillen, imposante oude bomen, beekjes en vijvers.
Ga je mee wandelen?Huis Verwolde
Op 23 okt. ervaar je hoe vroeger de adel leefde. Verkleed als freules en jonkers leer je samen met de gouvernante o.a. statig lopen en deftig drinken. Of ga op pad met een vergrootglas tijdens een leuke speurtocht (12 t/m 27 okt.).
Bekijk alle info!Landgoed Staverden
Heb je wel eens een boom horen praten? Bomen kunnen meer dan je denkt. Ze ademen, slapen, eten, drinken en ze kunnen elkaar wat vertellen. Bij deze wandeling voor nieuwsgierige kids en (groot)ouders (23 okt.) neemt de boswachter je mee op pad door het bos en vertelt over het verborgen leven van bomen dat je niet direct kunt zien, maar er wel is.
Reserveer je plekjes!Wil je meer informatie over alle activiteiten in de 7 kastelen tijdens de Week van het Landschap? Kijk dan op de website van Geldersch Landschap & Kasteelen!
nb. Voor sommige activiteiten moet je vooraf even reserveren!