Inspiratie voor de meivakantie

19 april 2019
Wij hebben er superveel zin, laat maar komen die meivakantie! Want wat is er veel leuks te doen, gekke dingen eten, vorstelijk doe uitje met het hele gezin, op de blote voeten door de blups, zwemfun en meer! Je vindt alle inspiratie hieronder. Klik op de groene tekst om meer te weten over een uitje.
Vijf redenen om naar Paleis Het Loo te gaan!
Lekker 'doen' in het kinderatelier, kom van alles te weten over koninklijke beroepen. Speel quizzen en elektrospellen en maak zaadbollen. Ook leuk; de doe-rondleiding voor het hele gezin, of de Familie-speurroute én natuurlijk het speelpaleis. Maak het extra uitje extra speciaal met een picknick of high-tea.

Gigaleuke plons in Zwembad De Sprenkelaar
Kom tijdens de meivakantie lekker zwemmen in Zwembad De Sprenkelaar, er zijn giga veel leuke dingen te doen! Zo ligt de dubbele zig-zag piratenboot in het diepe bad, maar er is nog meer leuks te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een glijbaanrace en een workshop zeemeerminzwemmen? Blote voetenpad en meer!
Geniet bij Hof van Twello op je blote voeten van gras, modder, de leemkuil, en water. Klauter over boomstammen, speel in de ondiepe gracht, plons van de glijbaan in de leemkuil. Eet een hapje op het terras dat grenst aan het grote speelveld of doe dit in het Kascafé met overdekte zandbak. Boodschapjes doe je in het winkeltje.

(In je pyjama) naar de film!
Gigant Apeldoorn
heeft tijdens de meivakantie een superleuk programma voor kinderen. Er draaien verschillende films, voor ieder wat wils. Er is een pyjama-ontbijtje én een gave creatieve workshop al vanaf 5 jaar.Gruwelijk lekker
Het Openlucht Museum in Arnhem vinden we sowieso een dikke aanrader als gezinsuitje, ontdek door 'lekker te doen' oude ambachten, ga met het trammetje en ga uit je dak in de speeltuin. Ook heel leuk, de nieuwe tentoonstelling Gruwelijk Lekker! Loop in het museumpark de smakenroute lopen en ga zelf proeven of het eten Gruwelijk of Lekker is. 

Inspecteer een museum
Wat wordt de bestemming van jullie volgende museumbezoek? Ontdek samen in de meivakantie de leukste musea! Meld je kind vóór 5 mei aan als museuminspecteur, dan maakt hij of zij kans op een Museumkidspet en t-shirt.Toch naar school ;-)
In de Oude Ambachtsschool in Apeldoorn kun je 100% Kidsproof eten bij Heerlijk Lokaal. Onthoud dit adresje als je in de binnenstad van Apeldoorn een adresje zoekt waar zowel ouders als kids het geweldig vinden! Voor de kids is er een grote speelkamer, superlieve bediening en eten wat uit eigen moestuin komt....

Koningsdag
En uiteraard hebben we op een rijtje staan waar je met kinderen naar toe moet op Koningsdag! Er zijn zoveel leuke dingen te doen, zowel in Apeldoorn als in Deventer!Vergeet ook niet de uitagenda en de rubriek Eropuit te checken voor nog meer inspiratie!