Oorkaan met Caravan in Gigant

1 april 2019
Oorkaan speelde de voorstelling Caravan in Gigant Apeldoorn. Mijn zoon en ik waren erbij, de explosie van prachtige muziek die het grappige en mooie verhaal van vier postbodes begeleidt. Alles op alles om mysterieuze pakketjes te kunnen bezorgen!
Zondag 31 maart, één van de eerste lekkere lentedagen van 2019, sta ik klaar met twee kaarten voor Caravan van Oorkaan in Gigant! Mijn zoon (6) zit heerlijk in de zandbak en heeft hélemaal geen zin om naar een theatervoorstelling te gaan. Beetje paaien met een zakje chips en chocolademelk helpt hem op de fiets te stappen richting Podium Gigant in Apeldoorn.

We komen aan, het is druk! We ploffen in een stoel met zoals beloofd wat lekkers te drinken en te snacken. De vier vrienden staan al op het podium en het licht dimt. We zijn nieuwsgierig wat er komen gaat, we zien mobiele stellages met brievenbussen, vier jonge muzikanten aangekleed als postbode, muziekinstrumenten en pakketjes! De muziek overdondert vooral mij, kippenvel all-over, wat is dit een mooi samenspel van viool, piano, percussie en een Turkse fluit. Vooral die fluit, die pakt mij hélemaal in!

Na een korte intro begint het spektakel waar de jonge gastjes op zaten te wachten. Er wordt geprobeerd om pakketjes in de brievenbus te krijgen en dat mislukt, met een luide foutmelding en lichteffecten wordt duidelijk dat dit ’t niet gaat worden. Het muzikale avontuur begint, de zoektocht naar de juiste toonsoort die ervoor zorgt dat het pakketje in de brievenbus past. En er zijn pakketjes die een grappig en gek effect hebben op de cast! Knap hoor, we genieten van het spel en van de muziek die de vier spelen. Op het laatst mag het publiek nog even meedoen en klappen we HARD en zacht mee met de muziek.

De zaal loopt leeg, wij blijven nog even zitten. Als iedereen weg is kunnen we één van die magische pakketje even van dichtbij bekijken, het ligt gewoon nog op het podium. Hij is mooi, lijkt een beetje licht te geven!We fietsen terug in het lentezonnetje, dat nog steeds haar best doet, en met een prachtige ervaring erbij!