Op de fiets naar een leuk uitje!

18 juli 2019
Met mooi weer is het heerlijk om op de fiets naar al die leuke Kidsproof-plekjes in de regio te fietsen. Dichtbij óf iets verder weg: moeder Iris testte hiervoor een elektrische mama-fiets van Forza.
Leuke tips voor op de fiets
Als Nederlandsers fietsen we heel wat af: naar school, naar clubjes, naar de speeltuin om de hoek. Maar ook voor uitjes verder weg is het heerlijk als je op de fiets kunt. Vanuit Apeldoorn of Deventer kun je bijvoorbeeld heerlijk naar Bussloo fietsen. Maar goed, dat is toch minimaal een kilometer of 15 heen en weer. En zó sportief zijn we lang niet allemaal ;) Is een elektrische fiets dan toch een handige oplossing? Forza Fietsen, een familiebedrijf uit Nunspeet, vroeg Iris om hun mama-fiets uit te testen en óns om haar ervaringen te delen.

Nét wat verder van huis zonder auto Iris is moeder van Bas (1 jaar). “Het is zó fijn dat ik eindelijk met Bas kan fietsen! Hij zit zó prinsheerlijk in een fietsstoeltje voorop en heeft het beste uitzicht onderweg. Hij kijkt z’n ogen uit! En het is super gezellig, zo kun je lekker met elkaar babbelen. Met een elektrische fiets kom ik toch net even wat verder van huis, maar hoef ik niet meteen de auto of openbaar vervoer te nemen.”

Niet bang voor tegenwind op de terugweg
Eh, maar is zo’n fiets niet vooral voor oudere mensen? “Nee!”, wat Iris betreft is de elektrische fiets gewoon handig en hip! “Ik durf het eerlijk toe te geven: een elektrische fiets is echt heel makkelijk. Je bent snel, efficiënt en het is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig. De elektrische fiets is een fijn en gezond alternatief voor sommige van de afstanden waarvoor ik eerst de auto nam.

Je kunt met minder inspanning toch een flinke afstand maken, bijvoorbeeld naar die ene leuke kinderboerderij, dat fijne zwemmeer of die speeltuin die een wijk of dorp verderop ligt. Het kost minder energie, maar hij gaat natuurlijk niet uit zichzelf fietsen. Tegelijkertijd hoef ik niet bang te zijn voor tegenwind op de terugweg als we moe zijn. Het gaat gewoon net iets makkelijker!”

Aanbod van Forza Fietsen: Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een elektrische fiets? Wil je weten of het iets voor jou is? Bezoek dan eens één van de E-Bike Experience Centers in Roden of Nunspeet. Of nog handiger: je kunt bij Forza fietsen de mamafiets ook vrijblijvend in je eigen omgeving uitproberen, als je een afspraak maakt, komen ze gewoon naar je toe met hun testbus met fietsen. #spon