Zomeruitje: Ouwehands Dierenpark - De natuur roept!

7 juli 2023

Deze zomer staat Ouwehands Dierenpark in het teken van recycling. Ontdek de speciale Recycle Route met kunstsculpturen van dieren, gemaakt van afval. Bezoek ook de speciale Bamboo Bill show, ga op kraamvisite bij de nevelpanters of op de thee bij de reuzenpanda's en er is nog zoveel meer te zien, te doen en te beleven! Wij gingen op avontuur en vertellen je in deze blog over ons geweldige dagje uit!

Kidsproof zomervakantie tip: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Om de zomer goed te beginnen stond voor ons een uitje naar Ouwehands Dierenpark bovenaan ons lijstje! Onze jongste zoon wilde graag een vriendje meenemen en zo gingen wij op een mooie zondag met twee enthousiaste jongens dit toffe dierenpark samen ontdekken. Lees je mee wat wij allemaal beleefd hebben?

Recycle Route - Van afval naar kunst

Zodra we het park binnen stappen, zien we een prachtig kunstsculptuur van een krab (The blue electric crab). Dit kunstwerk maakt onderdeel uit van de speciale Recycle Route door het dierenpark. Tijdens de route komt je langs mooie kunstwerken in de vorm van dieren en allemaal gemaakt van afval. Zo is deze krab gemaakt van plastic zwerfmateriaal, zoals flesjes.Met deze Recycle Route wil het dierenpark laten zien welke invloed afval heeft op onze natuur en dieren. En natuurlijk willen ze hiermee ons als bezoekers inspireren en activeren om minder afval te produceren en afval een tweede kans te geven en te hergebruiken. De route is ook een hele leuke manier om met je kind in gesprek te gaan over hoe je omgaat met afval.

Op kraamvisite bij de nevelpanters

We starten ons dagje tussen de dieren met een bezoek aan de prachtige jonge nevelpanters. Natuurlijk willen we die ook even van dichtbij ontmoeten. Geplakt met hun neuzen tegen het raam kijken de jongens of ze een nevelpanter voorbij zien komen lopen. Ja, hoor, daar zijn ze, een voor een lopen ze langs het raam. Het visje dat er ligt, zal hierbij zeker geholpen hebben. De nevelpanters blij en wij blij!Bamboo Bill show 'Bamboo Bill: Maakt het verschil'

Ook de Bamboo Bill show staat deze zomer in het teken van recycling. 'Bamboo Bill: Maakt het verschil' is een superleuke en leerzame voorstelling waarin kinderen meer te weten komen over recycling.Ze leren dat het belangrijk is spullen een tweede kans te geven in plaats van meteen iets nieuws te willen kopen. Geboeid en enthousiast luisteren en kijken we naar de show. Mis 'm niet als je in het park bent! De show speelt meerdere keren op een dag. Eén zinnetje uit het laatste showliedje blijft de hele dag hangen bij de jongens en horen we ze regelmatig zeggen: 'Alles verdient een 2e kans'!De Academie

Om de natuur van dichtbij te ontdekken gaan we naar De Academie. We worden heel erg enthousiast ontvangen door een gids en zij vertelt ons over een leuke puzzeltocht die je in de Academie kan doen. Daar zijn de jongens gek op. Zij gaan al gelijk aan de slag met het speuren naar antwoorden op de vragen, terwijl ze diverse vitrines bekijken met opgezette dieren, schedels, embryoharten op sterk water en nog veel meer. Ze raken hier niet uitgekeken. En wij zelf ook niet.

Langzaam krijgen ze nu toch wel een beetje trek en gaan we eerst even een broodje eten en wat drinken op het terras. Ondertussen maken we plannen hoe onze dag er verder uit zal zien. Volgende stop zijn dan toch echt de reuzenpanda's in Pandasia! We gaan verder met onze route en komen onderweg eerst weer een mooi kunstobject tegen dat tegenover Pandasia staat, het pakbeest schildpad. Hoe die eruit ziet, verklappen we je nog niet.

Reuzenpanda's in Pandasia

Eerst even kijken of ze buiten zitten, maar daar zien we de panda's niet. Dan zitten ze in hun mooie binnenverblijf en lopen we verder Pandasia in.Van een afstandje horen we de 'oh's en ah's' van de bezoekers en daar zijn ze dan: de prachtige en welbekende pandaberen. En wat zijn ze mooi! Moeder en dochter zijn nu nog samen. Binnenkort gaat de jonge pandadochter namelijk Ouwehands Dierenpark verlaten.Op diverse plekken in de dierentuin kun je een dierenpraatje bijwonen waarbij een van de verzorgers van alles vertelt over de verzorging van de dieren. Wij gaan naar het dierenpraatje over de panda's in Pandasia. De dierverzorgster vertelt onder andere waar al die grote hoeveelheden bamboe die de panda's eten vandaan komen. Er is ook veel ruimte om zelf je vragen te stellen.

We willen nog meer weten over de panda's en besluiten ook aan te sluiten bij de act 'Op de thee bij de panda's. Voor de poort bij Pandasia staat een medewerker van Ouwehands die je op een humorvolle manier meeneemt in het leven van de panda's hier.

Verspreid over het dierenpark vind je ook de zogenaamde DIM-kraampjes. We hebben ons laten vertellen dat DIM staat voor Dieren Informatie Markt. We komen Pandasia uit en zien meteen zo'n leuk kraampje waar een gids enthousiast aan het vertellen iss over de schedels van dieren die voor haar liggen uitgestald.Ze vertelt bijvoorbeeld ook over de diverse soorten poep van de dieren en hoe je kunt herkennen aan de poep wat een panda bijvoorbeeld gegeten heeft. De jongens kunnen zoveel vragen stellen als ze maar willen, maar staan vooral met veel interesse te kijken en luisteren naar de mevrouw.

Op avontuur in het Berenbos

Na de panda's gaan we verder naar Expeditie Berenbos. We lopen eerst door een spannend doolhof en ontdekken daar alles over de wereld van de beer. Vervolgens kun je de normale route nemen en dan zie je zowel rechts- als linksonder van je de beren. Ga je voor meer avontuur? Dan is het klimparcours boven de beren een aanrader! Natuurlijk gaan de jongens via die weg door het bos. Het wordt nog net geen wedstrijdje wie de meeste beren gezien heeft.

Op bezoek bij Bumi

We kunnen natuurlijk niet het dierenpark verlaten zonder even naar de jonge dieren in het park geweest te zijn. We gaan eerst naar Bumi, het jonge olifantje. Helaas staat hij op het moment dat wij komen niet in het buitenverblijf, want dat werd schoongemaakt. We konden binnen naar hem kijken, terwijl Bumi van de verzorger eten en drinken krijgt en gaat spelen met de bal.We vervolgen de route en komen nog meer mooie kunstopbjecten van de Recycle Route tegen, zoals deze Roofvogel die naast de toffe speeltuin RavotAapia, de grote overdekte speeljungle, staat.Springen op het Maki Veld

Nadat we alle dieren hebben bewonderd en heel veel hebben geleerd over de dieren en de natuur willen de jongens even hun energie kwijt. En waar kan dat beter dan op het ruime Maki Veld met drie grote springkussens en een groot terras waar je even met z'n allen lekker wat kunt gaan eten en drinken!Dan zien we het kunstopbject dat favoriet is bij de jongens, omdat het gemaakt is van oud speelgoed en dat ze ook herkennen. Net als de andere kunstopbjecten is dit ook echt een hele mooie en het springt eruit met alle felle kleuren: de Darkling's Dawn.We blijven even staan om het te bewonderen.Wat hebben wij een superleuke dag gehad tussen de dieren en wat hebben we veel mooie dingen geleerd over recycling, de dieren uit het dierenpark en de natuur. Ouwehands Dierenpark is echt een superleuk en leerzaam uitje voor je hele gezin! We kwamen ogen en oren tekort!

Handig om te weten

De Recycle Route met de dierenkunstopjecten van afval is nog t/m 27 augustus te bewonderen in Ouwehands Dierenpark. Het dierenpark is elke dag geopend van 09:30 uur tot 18:00 uur. Tip: koop je ticket alvast online, dan hoef je niet in de rij te staan! 

Wil je vooraf een beetje een indeling van je dag maken? Bekijk dan het actuele dagprogramma met tijden van de shows, dierenpraatjes, etc.

In het dierenpark zijn verschillende terrasjes waar je even wat lekkers kunt eten en drinken. Ook zijn er voor kinderen leuke speelplekken op diverse plekken in het dierenpark.

Ga je ook naar Ouwehands Dierenpark? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Fijne zomer!

Naar de website