De allerleukste gratis speeltuinen in Deventer!

6 juli 2018
Urenlang speelplezier is gegarandeerd bij deze 10 speeltuinen in Deventer. Of je wilt spelen in de natuur, met water of juist kiest voor een traditionele speeltuin met schommels, glijbanen en wipkippen! Voor ieder wat wils, of probeer ze lekker allemaal uit!
De meeste kinderen zijn echt geen stilzitters. Sterker nog ze zijn het liefst in beweging, lekker rennen, klimmen en klauteren! Tijd om op zoek te gaan naar de állerleukste speeltuinen in Deventer waar kinderen hun eindeloze energie kwijt kunnen. Hieronder 10 gratis speeltuinen in Deventer op een rij.



Speeltuin en Buurttuin KV 
In de wijk Voorstad Centrum, aan de Smyrnastraat, vind je de speeltuin Kindervreugd. Een plek tussen grote, oude bomen waar kids zich even helemaal kunnen uitleven op wipkippen, schommels, glijbanen en draaitoestellen. De ondergrond van deze speeltuin is grotendeels van zand.



Woeste Willem op De Worp
Spelen in de uiterwaarden van de IJssel. In de weer met rivierklei, het water van de IJssel, klimmen en klauteren en vooral heel vies worden, dat is spelen bij Woeste Willem. Neem ook nog even plaats in het roestige schip van Woeste Willem en kijk uit op de mooie skyline van Deventer!



Natuurspeelplaats op Nieuw Rande
Je moet het even weten, ander rijd je het tien keer voorbij. Maar in het bos van Landgoed Nieuw Rande vind je een hele leuke natuurspeeltuin met waterspeelplaats. Spelen doe je hier op dikke boomstammen, met de takken en blaadjes én het water wat omhoog gepompt kan worden. Hoor de vogeltjes fluiten en geniet van de natuur. Er staat een picknickbank en er zijn een soort "podiumplaatsen" met mooi uitzicht over de natuurspeeltuin!



Speeltuin De Driehoek
Speeltuin de Driehoek in Voorstad Oost Deventer is een grote speeltuin met toffe speeltoestellen, veel toestellen zijn van hout. Kids kunnen hier naar hartelust zwieren, zwaaien, draaien, glijden en schommelen. Er staan twee torens waarin geklommen kan worden, maar die ook tegelijkertijd als zandbak dienen!



Speeltuin en waterspeelplaats van De Ulebelt
Behalve dat je heerlijk tussen de diertjes kunt zijn bij De Ulebelt kun je er ook geweldig spelen! Kindjes tot 7 jaar leven zich uit in De Takkenbende waar gespeeld wordt met zand en boomstammen én waar je heerlijk hutten kunt bouwen. De oudere kinderen kunnen terecht op de Waterstam, een ruige natuurspeelplek boven op de enk. Hier kunnen zij hun fantasie kwijt bij de waterspeelplek met dikke boomstammen, de wilgenhutten, de prachtige tunnel en de uitkijkheuvel. 



Natuurlijke speelplek in het Zandweteringpark
In het Zandweteringpark in Deventer, tussen de wijk Keizerslanden en de wijk Steenbrugge, is een heel leuk plekje waar kinderen de uitdaging met water en natuur aan kunnen gaan. Deze speeltuin is een klein natuurgebiedje in het verder beetje kale park! De poel waar de speeltuin omheen is aangelegd is begroeid met riet, wat het best spannend maakt voor de kids. Klauter naar de overkant met een loopbrug, of klauter over de boomstammen of gebruik de stapstenen.



Speeltuin De Ark in de Rivierenwijk
Aan de Oude Bathmenseweg in Deventer vind je Speeltuin De Ark. Deze speeltuin heeft een grote speelweide die gratis toegankelijk is. Kom langs om lekker te schommelen, van de glijbaan te gaan en te zwaaien en te zwieren. Achter de speeltuin vind je nog een groot voetbalveld. In deze speeltuin wordt elk jaar tijdens de zomervakantie het huttenbouwdorp georganiseerd!



Natuurspeeltuin Het Nieuwe Plantsoen
Met uitzicht op de mooie watertoren van Deventer vind je in Deventer Het Nieuwe Plantsoen. In dit park is een een hertenkamp, maar er is ook leuke speelgelegenheid. Er is een spetterplek met een waterpomp, wat natuurlijke materialen om lekker te klimmen te klauteren en een glijbaan!



Speeltuin De Zandweerd

Klauter omhoog in de mega-boomhut, roetsj naar de andere kant met de kabelbaan, spetter erop los in de waterspeeltuin, speel een potje tafeltennis of voetbal en test alle andere speeltoestellen ook vooral uit! Perfect voor een middagje vermaak!



Natuurspeelterrein De Heemtuin in Diepenveen
Deze natuurspeeltuin is een combinatie van een heemtuin en een natuurlijke speelplek. De tuin is zo ingericht dat kinderen zelf aanleiding vinden om te spelen en de natuur te beleven. Bij deze natuurspeeltuin loop je over spannende paadjes, klauter je over stammen en takken, klieder je met modder en luister je naar het gekwaak van kikkers! Kortom avontuur in pure natuur! Kleine noot bij deze speeltuin! Wij hebben de Heemtuin in juli 2018 bezocht en vonden hem wel erg ruig begroeid. Het lijkt op achterstallig onderhoud. Kom je hier spelen wees daar dan op voorbereid en kleed je goed aan i.v.m. mogelijke Teken in het hoge gras!