Wild kijken op de Veluwe met kinderen!

26 juni 2018
Hoe tof is het om dichtbij huis wilde dieren te spotten! Ga op de Veluwe op zoek naar zwijnen, herten, ijsvogeltjes, dassen en meer! Hieronder lees je waar én hoe je op zoek kunt naar al dit spannends!
Op verschillende plekken op de Veluwe vind je wildkijkwanden. Openbare wildkijkwanden vind je bij het Spelderholt, Hoog Buurlo, Vierhouterbos, het Noorderbos (Elspeet), en rondom Epe. De meeste kans om wild te spotten heb je 's morgens vroeg of juist tegen de schemering.

Er zijn op de Veluwe ook nog 3 wildkijkplekken die alleen toegankelijk zijn tijdens excursies: het Natuurtheater, Hemellootjes en Witte Hoogt. Deze excursies vind je terug in onze Uitagenda!



Het Nationale Park De Hoge Veluwe is natuurlijk ook een plek waar je bij uitstek wild kunt spotten! Er zijn hier vaak rondwandelingen onder leiding van een gids. Tijdens deze tochten wordt allerlei uitleg gegeven over de dieren en de leefwijze.

In vakantie kun je in Epe op pad met een natuurgids. Tijdens zo'n speurtocht leer je van alles over het Veluws wild zoals herten, reeën en zwijnen. De gids vertelt over hun leefwereld en hun gedrag maar kan ook hun sporen laten zien. De tocht duurt ongeveer 1.5 uur waarbij in rustig tempo ongeveer 2 kilometer gelopen wordt. Achteraf mogen de kids marshmellows roosteren, ook leuk! 



Zelf op pad gaan om door middel van een speurtocht het wild en de natuur te ontdekken kan natuurlijk ook heel goed. Een leuke optie is bijvoorbeeld ‘Ontdek de kleine wonderen’ bij Camping de Wildhoeve. Op de camping kunnen kinderen een opdrachtboekje ophalen waarmee ze op avontuur gaan. In dit opdrachtenboekje staan verschillende opdrachten. Soms zijn het vragen, soms een activiteit waaraan je kan meedoen met je familie. Als er een plaatje van een pootafdruk bij de vraag of activiteit staat, kun je daarmee een stempel verdienen. Wanneer je tien stempels hebt verzameld, dan ontvang je een heus certificaat en een kompas. Op dat moment ben je een echte Woudloper van het Loo geworden!

Kijk hieronder ook nog even de vijf gouden tips voor het spotten van wild gegeven door boswachter Laurens. En dan wensen wij je nog veel plezier met wild kijken! Ennuh... niet te "wild" doen hé?